måndag 22 december 2008

Xavi Hernandez

Tittade på toppmatchen i La Liga mellan Villareal och Barcelona igår. Förutom 90 underhållande minuter slogs jag av några saker.
För det första, Sebastian Eguren, vilken spelare! Smart, följsam, lagom elak och mycket bra på huvudet. Hur kunde Rosenborg misslyckas med honom? Helt ofattbart! Troligen är han en av de 10 bästa spelarna som någonsin spelat i Allsvenskan. Att han snabbt blev älskad av Bajen Fans på Söderstadion är inte svårt att förstå.

För det andra, Xavi Hernandez, är han världens bästa spelare just nu? Jag vill nog påstå det. Han är inte jättesnabb, han är inte jättestark, han är inte särskilt bra huvudspelare men har tre egenskaper som är ännu viktigare: En extremt bra spelförståelse, en gudabenådad teknik och en kroppsmotor som gör att han orkar röra sig hela tiden.
Att se Xavi flyta runt på planen (för han flyter verkligen), alltid vilja ha bollen, alltid göra sig spelbar och alltid ha koll på med- och motspelare är som en våt dröm för alla fotbollsälskare. Som en schackspelare tänker han tre-fyra passningar framåt och det svåraste borde vara för hans lagkompisar att hänga med i dessa tankebanor. Han kanske inte är lika spektakulär som Ronaldo eller Zlatan men just nu skulle jag välja honom först alla dagar i veckan!

Relaterat: AB, AB, AB, DN, SvD.

Andra bloggar om .

Inga kommentarer: