söndag 14 december 2008

Sportsöndag

Många idrotter klagar över vikande publiksiffror. Inte så konstigt när man betänker vad de konkurrerar med. Utan några speciella betalkanaler har man idag kunnat njuta av en mängd sport i världsklass utan att behöva lyfta häcken från soffan en enda gång. Det senare förutsätter förstås att man har maximal kontroll över sina kroppsfunktioner.
Den morgonpigge, som inte firade efter gårdagens El Classico, kunde få sig till livs SVTs Vinterstudio. Där bjöd de på alpint med Anja & Co, skidskytte och längdåkning. Min favoritgren på den menyn är utan tvekan skidskytte där de svenska damerna och herrarna var ungefär lika dåliga. Två sjätteplatser visar att vi bara har två bra herrar och två konkurrenskraftiga damer. Jörgen ”Väggen” Brink stod tyvärr lika stilla på skjutvallen som i den olycksaliga längdstafetten för några år sedan.

Under eftermiddagen drar då fotbollen igång med målkalas mellan Udinese och Lazio. Sedan är det bara att ha friska batterier i fjärrkontrollen för att hinna med. Terräng-EM där Mustafa Mohamed tog en fin bronspeng i leran. Innebandyfinal där Sverige äntligen (!) förlorade en match blandat med damernas handbollsfinal där Norge krossade Spanien.

Nu ikväll blir det La Liga och Serie A för hela slanten, Sevilla vs Villareal och Juventus mot Milan, det är annat än Tranås mot Skåre i någon kall islada.

Jag har säkert missat en del och hade jag dessutom haft betalkanaler hade jag kunnat se Premier League och följa Annika Sörenstam när hennes fantastiska karriär avslutades.

Vad ska då klubbarna göra för att locka fler åskådare? Jag är osäker men tror att det handlar om kringarrangemang, ett fotbollsderby en ljummen junikväll lever på sina egna meriter men annars måste det finnas schysst mat och dryck (inte bara korv och burkläsk), kanske tillgång till Internet och bra resultatservice om allt annat som händer i sportens underbara värld.

Andra bloggar om , .

Inga kommentarer: