söndag 21 december 2008

Piratpartiet till EU?

Enligt en SIFO-undersökning som Piratpartiet låtit göra kan 7 % av de tillfrågade tänka sig att rösta på piraterna i kommande EU-val.
Som jag skrivit om tidigare så har ju detta parti ingen åsikt i de flesta frågor förutom motståndet mot lagstiftningen kring FRA och IPRED.
Eftersom dessa frågor beslutas i Sveriges riksdag, betyder det att eventuella piratpartister i EU-parlamentet kommer att sitta tysta under hela mandatperioden och fildela på sina bärbara?

Relaterat: SvD.

Andra bloggar om , .

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är Europaparlamentet och ministerrådet som ligger bakom IPRED, inte Sveriges riksdag. Det är på EU-nivå den typen av frågor måste drivas. Och även om nu IPRED redan gått igenom Europaparlamentet, så kommer ju nästa förslag. IPRED2.

Mattias Bjärnemalm sa...

Hej Dick

Piratpartiet tar ställning i en mängd frågor inom fokusområdena immaterialrätt och rättssamhället. Bägge dessa områden påverkas i stor grad av olika beslut från EU, så du behöver inte oroa dig för att vi ska vara sysslolösa när vi väl kommit in i parlamentet i Bryssel.

mvh

Mattias Bjärnemalm
Europaparlamentskandidat
Piratpartiet

Leo sa...

Faktum är att många av de demokratividriga lagarna kommer just från EU (IPRED, ACTA, IPRED2, mm).

Just därför behövs PP även i EU-parlamentet, för att fånga frågorna redan där innan de blir direktiv.

Piratpartiets fokusfrågor - integritet, rättssäkerhet, källskydd, mm - går att applicera på de de flesta sakfrågor (och borde appliceras) både i EU och i vår riksdag.

Dick Bengtson sa...

Jaha, om man nu leker med tanken att ni faktiskt kommer in. Hur ställer ni er t ex till frågorna om EUs utvidgning och gemensamma flyktingpolitik eller gäller "Calzone Surprise" i övriga frågor, dvs de flesta?

Jimmy sa...

Christian Engström skriver utförligt om Piratpartiets strategi om (när) de kommer in i EU-parlamentet.

http://christianengstrom.wordpress.com/2008/12/21/mer-om-piratpartiets-eu-strategi/