tisdag 23 december 2008

Årets julklappar

Så här dan före dan är det dags för mig att symboliskt överlämna årets bloggklappar.

Fredrik Reinfeldt får av tomten ett nytt draperi och en snygg fåtölj. I den ska han sitta nästa gång han talar till nationen. Hans tal var helt ok men med den scenografin blir han aldrig någon landsfader.

Mona Sahlin får en Maokostym. Kan vara bra när hon ska förhandla med Ohly.
Lars Ohly, å andra sidan, får en stor, trekantig chokladbit från Schweiz, den kan han behöva för att hålla sig väl med Mona.

Ara Abrahamian får en kurs i vett och etikett. Där kan han kanske lära sig att välja tillfällen för demonstrationer så att det slår mot rätt mål, i det här fallet mot de korrumperade domarna, och inte mot sina medtävlare vars prisceremoni han nu förstörde.
En sångröst får Håkan Hellström, något han saknar desperat. Då kanske även jag kan uppskatta hans låtar.

Till Piratpartiet ger vi ett eget Internet. Där kan piraterna syssla med alla sorters fildelning, ladda hem varandras filmer och låtar, typ Pirates of the Internet, Sjörövar-Fabbe nätets kung eller FRA the Movie, och rösta om och med varandra i lugn och ro.
Hockeylandslaget Tre Kronor får varsin kompass så de hittar hem efter utskåpningen i Moskva.

Den tillträdande Barack Obamas julklapp innehåller en gigantisk spargris. När innevarande finanskris så småningom är över är det dags att ta itu med USAs budgetunderskott, då lär han behöva grisen.
Han nya utrikesminister Hillary Clinton får ett kyskhetsbälte som hon kan låsa fast på Bill medan hon reser jorden runt och mäklar fred.

I Lasse Lagerbäcks paket hittar han en matchkostym från Armani. Den han hade under EM var uppenbarligen leasad på förbundets bekostnad.
Till nationen Finland skickar vi den gamle trubaduren och snusfabrikören Bengt Sändh inslagen i ett julpaket. Han kanske kan förmå våra grannar att ta tillbaka sitt korkade förslag om snusförbud.

Sist men inte minst, en liten önskeklapp till Kalle Anka: Må du äntligen få tag i den retsamma hackspetten i julprogrammet och mura in honom i öppna spisen en gång för alla. Då kanske vi slipper den filmsnutten i framtiden.

Som avslutning vill jag bara önska alla mina läsare en RIKTIGT GOD JUL!

Relaterat AB, AB, AB, AB, DN, DN, SvD.

Andra bloggar om , .

Inga kommentarer: