måndag 1 december 2008

Julklappstips – bra bokserie

Tänkte ta tillfället i akt så här på första advent och dela med mig av ett tidigt julklappstips.
Jag har nyligen avslutat läsningen av en bokserie av Conn Iggulden. Serien med samlingsnamnet Kejsaren består av fyra delar, Roms portar, Kungars död, Svärdens fält och Krigets gudar.

Böckerna följer en man från vaggan till graven, Gajus Julius Ceasar. Vi får följa uppväxten tillsammans med hans bästa vän och fosterbror Marcus Brutus, utbildningen till strateg på slagfältet och inom politiken. Caesars fälttåg till Spanien, Gallien och Britannien skildras ingående och i böckerna dyker historiska personer som Spartacus, Pompejus och Octavius upp och skildras ingående. Under seriens gång utvidgas det Romerska riket till sitt maximum tack vare Ceasars genialitet som fältherre. Medelhavet förvandlades under Julis Ceasar till en romersk ”insjö” och det romerska riket sträckte sig ända upp i nuvarande Storbritannien.

Författaren följer inte historieböckernas kända fakta slaviskt utan blandar historia med en del fiction. Däremot avslutas varje del med ett kapitel där författaren anger var han slirat gentemot historiebeskrivningen och varför.

Jag tycker att författaren Conn Iggulden på ett mycket bra och medryckande sätt har skildrat en stor mans liv i en storslagen civilisation och kan verkligen rekommendera serien som en julklapp som räcker in i våren.

Författarens hemsida tittar du här och förlagets presentation här.

Relaterat: AB, AB, AB, DN.

Andra bloggar om , , .

Inga kommentarer: