tisdag 31 januari 2012

Taxilurendrejeri

Jag anlände tidigare idag till Bromma flygplats efter en tripp till Bryssel. (mer om det kommer senare)

Eftersom flygbussen inte skulle komma, insåg jag att snabbaste alternativet skulle vara taxi till Alvik, för att sedan ta tunnelbanan därifrån.

Vid taxistationen utanför utgången är det, som oftast, lite sälj som förekommer, med friåkare som ljudligt försöker påkalla ens uppmärksamhet.

Det kändes dock bäst att åka med ett etablerat företag, och så fick det bli, Taxi Stockholm.

Jag lastade in väskorna och satte mig i baksätet. På fönstret fanns en klisterdekal som på ett till synes pedagogiskt och ärligt sätt angav de olika taxorna som gällde.
Döm om min förvåning när jag i ögonvrån såg chauffören dra igång taxametern på 65 kronor fast dekalen berättade att grundavgiften i alla lägen var 45!

När jag frågar chauffören svarar han att det beror på en taxa som något P-bolag på Bromma tar ut. Inte en synlig rad på bilen om detta.
kvittot står det mycket riktigt en post som heter ”Bromma Flyg 20 kr”. Det är så dags !

I mitt fall innebar det att resan blev 12 procent dyrare. Oärligt Taxi Stockholm!

Uppdrag Granskning tog förra veckan upp problemet med förare, dömda för sexövergrepp och annat, som trots taxibolagens försäkringar jobbar kvar. Jämfört med det är min lilla story ingenting, men den bidrar i alla fall inte till att stärka branschens trovärdighet

Tror ni att taxichauffören fick någon dricks?

Relaterat: DN, DN, AB, SVT, SVT, SVT.

Andra bloggar om , , , , .

2 kommentarer:

Cobran sa...

Tyvärr så är det ju så att taxidiket blir djupare och djupare. Åkte själv från Vasagatan till Myggdalsvägen för det, enligt chaffisen normala priset, 800 kronor. Normalt sett så åker jag enbart Taxi Sthlm, 020, eller Kurir men den här hette något i stilen med Taxi i Stockholm vilket jag inte fäste så stor vikt vid då.

Anmälde skitstöveln till Taxi Stockholm men vad kan de göra? De kan kanske på sin höjd få honom att byta dekalen på bilen.

Dick Bengtson sa...

#Cobran# Jag tror att Taxi Sthlm driver en process mot det där bolaget för "namnsnylteri".

Var du ute och letade inspiration till bloggen?