fredag 17 juli 2009

Zlatan till Barcelona

Det sägs att Zlatan är klar för Barcelona. Kul för honom, då får han äntligen chansen att vinna lite tyngre internationella titlar som han länge talat om.

Frågan är då om han kommer passa in i laget? Ja, kanske. Man får väl anta att LaPorta har stämt av med Guardiola innan han handlar för med det spel som Barca underhöll oss med den gångna säsongen är det inte så säkert att Zlatan passar in.

Att snurra runt på motståndarnas planhalva med massor av kortpassningar och överlämningar mellan Xavi (bilden), Iniesta och Messi för att sedan jobba med instick in till straffområdet har ju, åtminstone hittills, inte varit Zlatans melodi. Han är ju mer van att komma hem en bit, hämta boll och jobba mer med kraftfulla genombrott än att röra sig runt straffområdet utan boll för att vänta på Xavis geniala pasningar.

Kan Zlatans ego klara att inte vara den som allt spel kretsar kring kan det dock gå bra. Barca behöver en kraftfull spelare i straffområdet som dessutom är bra på huvudet. Klarar han inte att vara en stjärna bland stjärnor kan det bli tufft.

Relaterat: AB, AB, AB, AB, Exp, Exp, Exp, Exp, Exp, DN, SvD, SvD.

Andra bloggar om , ,, .

Inga kommentarer: