onsdag 17 augusti 2011

Konstgjord andning

Sakta börjar snaran dras åt kring SAAB. Kronofogden har satt igång en utredning för att i första hand mäta ut 370 000. Efter det står andra leverantörer i kö för att få betalt för sina fordringar och då talar vi om miljoner.

Vi minns alla den cirkus som satt igång vid de senaste löneutbetalningarna. Samtidigt får vi reda på att ledamöterna i ägarbolagets styrelse höjt sina arvoden rejält. Nyemissionerna duggar tätare än regndropparna en höstdag i Birmingham.

Man har ställt in deltagandet på en kommande bilmässa som skulle kunna ha gett ett litet lyft åt det sargade varumärket.

Jag har skrivit om det förut och ska inte upprepa mig, men det här är tyvärr bara konstgjord andning. Om SAAB befunnit sig på ”akuten” tidigare börjar man närma sig respiratorläge.

Hoppas att de lojala medarbetarna passar på nu när Volvo går bra, och söker nya jobb i Uddevalla. Det är inte de som ska gå under med företaget, om någon ska göra det är det Victor Müller och ingen annan.


Relaterat: DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, AB, Exp.

Andra bloggar om , , , , .

2 kommentarer:

Anonym sa...

Viktor har sitt på det torra för länge sedan. du kan vara säker på att han har fixat undan åtskilliga miljoner. Århundradets bluff från början till slut, att ingen af "proffsen" kunde se genom stora hoppet dimman är för mig helt otroligt

Dick Bengtson sa...

#Anonym# Ja, i vissa lägen luktar det lite "Trustor" från SAAB.