måndag 29 augusti 2011

Är inte konsulter heta nog?

Den SIFO-undersökning som vi alla väntat på har äntligen kommit. Nej, inte den som visar vilka som skulle vinna om det var val idag. Inte heller får vi reda på vad som kommer bli årets julklapp.

Det SIFO istället berättar för oss är vilka yrken som är hetast på dejtingmarknaden(!)

I topp på både kvinnornas och männens listor ligger läkare. Hur sexigt är det med skrynkliga gröna skjortor och säckiga byxor? Kanske t o m ett par "Foppatofflor" som grädde på moset? Kanske är det gummihandskarna som får fantasin att flöda, vad vet jag?

Tvåa på kvinnornas lista ligger kock, följd av lärare och brandman. På silverplats hos männen kommer sjuksköterska medan lärare även hos grabbarna tar brons.

Hur tänkte de svarande då? Männen vill ju uppenbarligen bli omhändertagna medan kvinnorna vill äta sjukhusmat, kanske...
Förhoppningsvis bygger de sina relationer på mer än motpartens yrken, endast det är knappast tillräckligt för något långvarigt, tror jag.

Själv tycker jag att konsult borde ligga i topp på alla listor. Då kan man ju både det ena och det andra, och är dessutom till salu för en rimlig timpenning. Har jag rätt eller har jag rätt?

Relaterat: DN, DN, SvD, SvD, AB, AB.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Dick
Även inspektörer borde ligga i topp! Konstgräs är sexigt.......
/ Jensa

Dick Bengtson sa...

#Jensa# Förlåt! Glömde dem...

Anonym sa...

En stor anledning är nog hur läkare porträtteras i media. Mest amerikansk populär kultur.

Dessutom kanske kvinnorna faktiskt tänder på vad som finns på insidan med? Vad vet jag.

Anonym sa...

Kan det vara så att man tror att läkare tjänar bra med pengar? Ibland är verkligheten mer krass än kärleken! Och så det här med konsult - han/hon är ju aldrig hemma - eller?

Margareta T sa...

Framtiden med en konsult är lite osäker - en läkare har alltid jobb, pengar, status... Men en framgångsrik konsult smäller högt! Ett fritt och liberalt liv skulle jag vilja säga.

Misströsta inte - vinden vänder snabbt i rankingjakten!

Dick Bengtson sa...

Jo, det är sant att läkare tjänar bra med pengar och har hög status.

Men jag tror snarare att sexigheten ligger i att vi i de flesta fall tvingas lämna ut oss, och lita helt på en läkare och hans/hennes kompetens. Gör de sedan sitt jobb bra, skapar de en trygghet som säkert kan vara attraktiv för många.

F ö tror jag att många läkare arbetar minst lika mycket som en konsult. Kolla bara övertidsberget i många landsting.