fredag 19 augusti 2011

Cykelställ och boule i Tyresö

Nu är man igång igen på allvar. Tillbaka på mitt konsultuppdrag och dessutom har politiken dragit igång med en rivstart den här veckan.

Igår avhölls bland annat höstens första Kommunfullmäktige i Tyresö. Oppositionen ägnade i vanlig ordning mycket tid på att tala om att de minsann varit först med diverse förslag som vi elakingar i Alliansen sedan kopierat och lanserat som våra egna. 
De lade också en orimlig tid på irrelevanta detaljfrågor kring de nya lokala ordningsföreskrifterna för Tyresö, d  v s var man får förtära alkohol, ha fyrverkerier eller var man måste hålla sin hund kopplad.

”Om man dricker på andra sidan gatan, är det ok då?” ”Varför är det förbjudet att dricka här men inte där?” Pust... Allt är som vanligt igen alltså...

Syftet med regelverket är såklart inte att lägga sig i vad medborgarna gör hemma på gården, så länge man inte stör sina grannar. Syftet är istället att ge polis och ordningsvakter verktyg att agera mot det fåtal människor i vår trevliga kommun som inte besitter sunt förnuft.

Efter en lång och förvirrad debatt blev ärendet återremitterat för att förtydligas. To be continued, alltså...

Ett annat, roligt, ärende handlade om att det nu ser ut som om frågan kring boulehall i Tyresö nu är löst en gång för alla.
Kommunen har sålt en tomt till en privat entreprenör på villkor att han där bygger just en boulehall.
Kul, tycker jag och förhoppningsvis de många bouleintresserade i kommunen. Extrakul är att det kan ske i samverkan mellan privat och offentlig sektor.

Hoppas nu att våra bouleklubbar också utnyttjar hallen när den blir klar och kanske även kan locka ungdomar att börja spela.

Relaterat: DN, SvD.

Andra bloggar om, , , .

Inga kommentarer: