fredag 4 mars 2011

Skidspåren i Tyresö

Jag har under veckan roat (!) mig med att läsa den lokala sossetidningen i Tyresö, Tyresö Nyheter. I det nya numret ägnar man ansenligt med utrymme åt att attackera mig och ironisera över mitt blogginlägg som handlade om ifall man kan ta betalt för längdåkning i kommunala skidspår.

Man påstår att det finns ett förslag om avgifter och att det bara är en tidsfråga innan spåravgifterna hamnar i kommunens budget.

Jag kan lugna både de lokala socialdemokraterna och eventuellt andra som hetsat upp sig med att det finns inget förslag om avgifter för Tyresös skidspår, vare sig från mig eller från Alliansen i Tyresö. Det intressanta är att det aldrig funnits något förslag heller.

Mitt blogginlägg (som du kan läsa här) handlade om ifall det är så givet att de anläggningar som kommunerna skapar i naturen måste vara gratis när andra anläggningar inte är det. 

Syftet var att skapa debatt och delvis tycker jag att jag lyckats. Tyvärr har en del av mina bloggläsare snöat in (!) på just skidspåren istället för att delta i principdiskussionen, vilket är synd. Allt för få har reflekterat på sakfrågan som i grunden handlar om vad vi kan kräva för våra skattepengar i form av service.

Som sagt, det finns inget förslag om avgifter så länge kvaliteten på och omfattningen av kommunens skidspår är som idag. Med den budget som finns idag kan vi klara att bibehålla den nivån.
Blir kraven på spåren i ”Holmenkollenklass” så att det kräver nya investeringar i form av pistmaskiner och liknande kommer saken naturligtvis i en annan dager, men där är vi inte än.


Relaterat: AB, AB, AB, AB, DN, SvD, SvD, Exp, Exp.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det stod ju en person och tog betalt vid spåren ner mot Tyresta i helgen. Han sa att han var från kommunen. Han tog 100 spänn av alla och fick in minst 10.000 kr. Vem var det?

Dick Bengtson sa...

#Anonym# Hade han en röd jacka?