lördag 26 mars 2011

Och vinnarna är...

Igår hade Tyresö sin första Kultur & Idrottsgala. En helkväll med god mat, dryck, strålande underhållning och spännande prisceremonier.

Jag är väl inte helt objektiv, men min åsikt är att det var en toppenkväll och jag hoppas att de närmare 200 Tyresöbor som var där delar min uppfattning. Vi fick oss till del en blandad och väl balanserad underhållning mellan prisutdelningarna, allt ifrån operasång från kulturstipendiaten William Baker till Erik Linders nya singel framförd live, något för alla alltså.

Den kompletta vinnarlistan med vimmelbilder och annat kommer inom kort på kommunens hemsida. Här kommer några korta reflektioner kring tre av pristagarna.

Isabella Deilert
 Yngst bland vinnarna, men kanske den med finaste idrottsmeriterna, i alla fall internationellt. Hon har inte fått så mycket uppmärksamhet lokalt eftersom hon representerar Bro Hof och går i skolan i Haninge. 
Likväl är hon Tyresöbo och sanna mina ord, fortsätter hon så här kan vi snart ha en arvtagerska till Annika Sörenstam som är från Tyresö! En tjej med stark utstrålning och till skillnad från Annika hade hon inga problem med tacktal, något som är obligatoriskt när man vinner en golftävling.

Sven Lionell
 Prisades bl a för sin insats som manusförfattare till och huvudrollsinnehavare i Tyresöspelet 2010. Han har haft en lång gärning inom både politiken och kulturen i kommunen och är, till skillnad från Isabella, något av en lokalkändis. Sven hade som enda pristagare faktiskt förberett ett tacktal som startade redan på 1960-talet. Kanske typiskt för en som gillar att skriva.

Åke Sandin
 Ännu en nestor i Tyresö som verkar ha energi för hur mycket som helst. Inte nog med att han varit en av huvudaktörerna i TUFF, Tyresö Utlands- och FredsFörening, utan han har också byggt upp och ständigt utvecklat vår lokala radiostation. Jag hade själv förmånen att bli intervjuad för några veckor sedan och fick då själv testa på Åkes proffsiga sätt att leda sändningen och samtalet.
Han var något kortare i sitt tacktal än Sven, men hade såklart heller inga problem med att improvisera.

Man kan berätta liknande saker även om de övriga pristagarna och jag kan lugnt konstatera att samtliga nominerade och vinnare var väl kvalificerade.

Förhoppningsvis har vi nu skapat en tradition som uppskattas av Tyresös rika föreningsliv och som kan leva länge.

Relaterat: DN, DN, SvD, AB.

Andra bloggar om, , , .

Inga kommentarer: