tisdag 4 november 2008

Självmål av republikanerna

I natt är det presidentval i USA. Oavsett vad vi tycker om landet som sådant kommer resultatet att påverka oss på sikt. Som det ser ut nu kommer Barack Obama att vinna en förhållandevis enkel seger.
Jag har frågat mig tidigare och frågar igen: Hur har republikanerna tänkt egentligen i sitt nomineringsarbete?
Med all respekt för erfarenhet så måste man i alla fall komma ihåg att John McCain är över 70 år gammal. Jag känner inte till något land som har en pensionsålder över 70! Att vara president i världens f n enda supermakt är kanske inte heller som att jobba deltid för att hålla sig igång och inte tappa kontakten med arbetsmarknaden. Här snackar vi om 24/7/365!

När republikanerna dessutom utsåg Sarah Palin till vicepresidentkandidat så framstod det ju i första läget som ett smart drag att föra fram en kvinna. När man har hört en del av hennes åsikter om abort och annat så förstår man ju att hon är en person som man antingen sympatiserar med eller fullkomligt avskyr. Att hon då som en kontroversiell politiker bara är ”en stroke från Vita Huset” gör säkert att även många republikaner tvekar.

Jag tycker att republikanerna med sina nomineringar har gjort dubbla politiska självmål och inte riktigt bjudit upp till kamp och hur det gått till kommer säkert de politiska analytikerna skriva spaltkilometer om efter valet.

Relaterat: DN, DN, SvD, SvD, AB, AB.

Andra bloggar om , , .

Inga kommentarer: