söndag 16 november 2008

Opinionens vindar

Ett flertal opinionsmätningar på rad visar nu på något som jag vill kalla för ett trendbrott. Socialdemokraterna tappar rejält medan vi Moderater går framåt. Även det röd-gröna blockets försprång krymper.
Jag har skrivit om det tidigare och tror fortfarande att folket i kristider tyr sig till politiker som känns trygga. Politiker som inger förtroende och inte springer iväg och gödslar med populistiska förslag om extra barnbidrag hit eller ogenomtänkta arbetsmarknadspolitiska bidrag dit. Min övertygelse är att de flesta människor utanför Norra Bantorget genomskådar dessa försök till snabba lösningar. Man ska alltid ta opinionsmätningar med två stora nypor salt, men det är inte utan att jag börjar längta lite till valrörelsen...

Vad som är oroande i siffrorna är att SD ser ut att gå framåt. Jag tror inte på taktiken att försöka negligera dem, deras sympatisörer, och de finns överallt, kommer snarare att få luft under vingarna och känna sig som martyrer. Nej, ta debatten där det behövs och visa att SD, förutom sina snedvridna åsikter om invandring, inte har så mycket mer att komma med. Det finns så många fler områden i samhället att ta ansvar för och utveckla. Apropå småpartier förresten (jag kan inte låta bli), Piratpartiets stora exponering i bloggosfären och även ”gammelmedia” verkar inte ha gett genomslag i siffrorna. Undrar vad det beror på?

Relaterat: AB, AB, DN, SvD, SvD.

Andra bloggar om , , , .

4 kommentarer:

Kraxpelax sa...

Rösta på Piratpartiet!

---

Se där, Sd och Kd jämnstarka enligt senaste välarbarometern. Det är trots allt en glädjande nyhet. En röst på Sd är inte bortkastad, inte för att Sd är kompetent, men här gäller att till varje pris slå en spricka i Maktens mur, och hur vi än vrider och vänder på saken ÄR nu en gång massinvandringen ett av våra största samhällsproblem alldeles oaktat hur vi vill lösa det, vilket äntligen måste ERKÄNNAS, varför Sd för mig framstår som andrahandsalternativet efter Piratpartiet. Hellre Sd än det förljugna Kd i riksdagen!

http://www.newsmill.se/artikel/2008/11/05/om-invandringspolitiken

---

Medan vi ändå har varann på tråden:

Så har vi här ett specialfall på den politiska urartningen i Sverige. Samma elände hela tiden. Samma fördomar, samma inkompetens, samma tugg och samma tomgång. Sådan är vår poltiskt-mediala överklass. Oduglig, bortskämd och totalt ointresserad av människornas verkliga problem.

http://www.newsmill.se/artikel/2008/11/14/darfor-ar-kvinnor-battre-utrikespolitiker#comment-5955
Å herregud vilket jävla trams. Det enda kvinnliga politiker bryr sig om är maktrhavarnas kön. Garanterat ingenting annat. De ältar och ältar och ältar. Samma jävla FLOSKLER om och om och om igen. På så sätt vill de främja sina egna karriärer. Varför kritiserar ingen detta skamlöst uppenbara missförhållande?

Den statsunderstödda knäppfeminismen är en samhällsfara.

Ludermässigt är bara förnamnet.

UT MED KVINNORNA UR POLITIKEN!

Sd-väljare sa...

Vilken jäkla demokratisyn du har! DET ÄR FOLKET SOM VÄLJER, INTE POLITISKT KORREKTA SOM DU! KAN DU FÖRSTÅ DET? Sd är det enda partiet som vill lösa Sveriges enorma problem med massinvandring, mångkultur och islamisering. Moderaterna gör ju bara saken värre just nu.

Det är på grund av sådana som du som jag lämnade moderaterna för sd. Och jag verkar inte vara ensam:

http://www.expressen.se/nyheter/1.1145005/sverigedemokraterna-far-stod-av-moderater

Dick Bengtson sa...

Vad svarar man på sådana inlägg? Pust, kanske?

Rikard sa...

Eller kanske bara ignorerar icke seriosa inlagg som dessa, lite val omogna