söndag 16 februari 2014

Veckans backspegel

Inser att backspegel är en bättre titel för ett blogginlägg som blickar tillbaka på veckan som gått.

OS rullar på och det är längdåkarna som levererar. Två härliga guld i stafetterna. Vilken upphämtning av Charlotte Kalla!
Jag kan också konstatera att jag hade fel när jag förutspådde norsk dominans i spåren. Kan det verkligen bara bero på dålig vallning? Gissa att det kommer spekuleras inte minst hemma i Norge. Det skämtas redan om att de norska skidlöparna eftersöks av Missing People

SVT och SR stänger av medarbetare som man inte uppfattar som neutrala under valåret. Speciellt uppmärksammad har komikern Soran Ismail blivit. Han har tydligen öppet sagt att han hatar Sverigedemokraterna.
Det här är ju såklart en delikat balansgång, men jag kan förstå SVT i det här fallet. Tänk tanken att någon öppet säger att jag ”hatar Miljöpartiet” i ett seriöst radioprogram i SR. 
Jag tror att man måste dra gränsen vid just partier och uppenbara partisympatier. Däremot måste det självklart vara ok att uttala sig att man är mot rasism.
Kruxet uppkommer när någon väljer att tolka ett demokratiskt valt partis åsikter som rasistiska. En annan del i den debatten rör Stefan Jarls dokumentärfilm. Den är ju helt uppenbart en politisk markering, ”förklädd” till dokumentär.  I det fallet håller jag helt med när SVT sätter ner foten.

LO har utmärkt sig igen. Nu vill de återinföra arvs- eller ”dödsskatten”. Ytterligare en dubbelbeskattning. Som om vi inte hade nog av sådana ändå. Sorgligt.

På hemmafronten i Tyresö har äntligen de boende i bostadsområdet Diamanten fått klartecken att förverkliga sina drömmar genom att köpa sina lägenheter.
Apropå drömmar, så är också nomineringarna till årets Kultur- & idrottsgala är klara. Många spännande och duktiga namn på den listan. 14 mars, på galakvällen, får vi reda på vilka de slutgiltiga vinnarna blir.

Relaterat: DN, DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Dick.

Den här gången har jag inte mycket att säga.

SVT är konsekventa. Mer än så kan man väl inte säga. Oavsett vilken typ av hat som framförs spelar det nog ingen roll eftersom slutresultatet blir detsamma. Både Jarl och Ismail skulle ju få fram ett budskap.

Jag kan tillägga att jag har ingen aning om innehållet i deras budskap.

Mera guld ... eller vad säger du?
Tugga

Anonym sa...

Oj Dicken, du har också hamnat i "utelämna-subjektet"-fållan.

Skall inte första ordet i bloggen vara "jag"?

Detta är något jag har lagt märke till under de senaste 10 åren. Det kan vara en avart med sitt ursprung i sms-ande.

Det kan vara en utveckling av språket som kanske blir vedertaget inom några decennier.

Snart är det helg, ha det gott
Tugga

Dick Bengtson sa...

#Tugga# JAG inser det. Vet (!) dock inte om det är en utveckling av språket eller en förvanskning?

Anonym sa...

Du gav mig ett gott skratt.

: )