torsdag 20 februari 2014

Grattis Centerpartiet

Häromdagen basunerade media ut att artisten och proffstyckaren Alexander Bard lämnar Centerpartiet. Han lär istället erbjudit Piratpartiet sina tjänster. Är det någon som sett eller hört dem sedan senaste EU-valet?

Jag kan bara säga: Grattis Centerpartiet! Att ha en medlem som inte ens verkar försöka ta en intern debatt i en fråga han tycker är fel, är det bättre att bli av med.

När jag berättade att jag läst detta för en allianskollega, utbrast hon:”Han är ju med i Folkpartiet!”

Det får vara hur det vill med den saken, men en uppenbar vindflöjel som Bard, verkar mer vara ute efter att sälja in sitt eget varumärke, än att faktiskt vilja göra skillnad. En sådan medlem kan man både ha och mista.

Jag tycker Centerpartiet istället ska profilera sig på frågor de driver bra. Till exempel småföretagarfrågor och landsbygdspolitik utan skattechocker. Det passar bra in i Alliansens samlade politik och borde kunna attrahera fler väljare än på Stureplan.

Relaterat: DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Barden Bard är ett udda inslag i samhället. Det är lite komiskt att höra honom prata politik när han i mina öron är en riktigt duktig musiker.

Skomakare, bliv vid din läst.

Nu bryr jag mig inte så mycket om vad barden säger i politiken utan jag tycker att media gjorde ett alltför stort nummer av det hela bara.

Varför Centern lämnar riksdagen till hösten är det upp till var och en att förstå. Jag gör det.

Det är dags för fredagsmys Dick
Tugga

Anna Troberg sa...

Hej Dick!
Alla som håller sig ajour med den politiska debatten torde ha hört och sett Piratpartiet en hel del.

Så, antingen har du ganska dålig koll och uttalar dig i alla fall, eller också är du mest ute efter att utöva lite härskarteknik genom att få det att framstå som om Piratpartiet legat på sofflocket. Jag satsar mina pengar på det senare. Det är inget nytt.

Och om du inte tror mig, så kommer här lite exempel på var PP "gömt" sig de senaste åren.

Själv har jag till exempel "gömt" mig på debattsidorna hos DN, SvD, Aftonbladet, Expressen, SVT Debatt, GP, etc. Sedan förra valet har jag klockat in över 100 publicerade debattartiklar. Du kan läsa dem här: http://www.annatroberg.se/debattartiklar-kronikor/ (Jag tror faktiskt att det gör mig till Sveriges flitigaste partiledare på debattsidorna. Just saying. ;-))

Om du föredrar ljud och bild, så har jag även "gömt" mig (om och om igen faktiskt) i SVT och TV4s morgonsoffor, i Rapport, i SVT Debatt, i SRs Studio Ett, Morgon i P1, osv. Du hittar länkar till några av de senaste par månadernas framträdanden här: http://www.annatroberg.se/2014/02/15/jag-vagrar-tro-att-mina-brost-ar-din-rost/

Och jag är ju bara en enda pirat. Vi har flera andra, tex våra EU-parlamentariker som även de är flitigt förekommande i media. Här är en del grejer Amelia Andersdotter gjort: http://nyheter.piratpartiet.se/?s=amelia och här en del som Christian Engström gjort: http://nyheter.piratpartiet.se/?s=christian

Piratpartiet har dessutom uträttat en hel del i Bryssel. Det kan man läsa om här: http://euval2014.piratpartiet.se/piratpartiets-arbete-i-eu/

Ha en trevlig helg,
Anna
------------------------
Anna Troberg
Partiledare Piratpartiet

Anders S Lindbäck sa...

Piratpartiet är det där lilla obetydliga partiet som har lika många EU parlamentariker som de tre riksdagspartierna Centern, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna har sammanlagt i EU parlamentet.

Henry Rouhivuori sa...

Piratpartiet är dett parti som fått störst genomslag i europaparlamentet av de svenska partierna. Bland annat har den gröna gruppen anammat PP:s politik kring upphovsrätten och målet är att flera partigrupper skall inse det.

Så som Piratpartiet levererat i EU den gångna mandatperioden så skall det levereras sakpolitik i riksdagen 2014-2018.

Dick Bengtson sa...

#Anna, Anders och Henry# Ber om ursäkt för mitt kategoriska uttalande om PP. Men jag, som är både politiskt aktiv och intresserad, har i princip inte märkt av er sedan förra EU-valet.

Hur tror ni då att det är för en "vanlig" medborgare?

Det kan väl aldrig bero på att ni inte har så mycket att säga kring ämnen som inte är digitala på något sätt?

För mig, och förmodligen för många andra, är ni i princip ett enfrågeparti såsom sjukvårdspartiet eller "stoppa-flygplatspartiet".

vrok sa...

Att de allra flesta inte "märker av" Piratpartiet beror väl snarare på att det inte finns några skandaler eller oinformerade uttalanden som kommer från PPs håll. Det är ju det som utgör den absoluta majoriteten av de "vanliga" partiernas mediabevakning, när de gör bort sig.

Daniel sa...

Apropå påståendet att vi är ett enfrågeparti, så rekommenderar jag dig att läsa vårt partiprogram. Sen gällande att det bara skulle gälla digitala frågor så undrar jag hur du ser på de konstanta digitala inslagen i vår vardag?

I vilket fall så önskar jag dig en trevlig helg och ber dig ödmjukast att läsa lite om vad Piratpartiet uträttat under sin mandatperiod i EU-parlamentet.

Mvh

/Daniel

Anonym sa...

Vojne vojne, här flaggas det rejält.

Ta mig som ett klockrent exempel på en politiskt intresserad medborgare som gärna följer debatter och läser nyheter. I det här fallet håller jag med Dick. Eftersom jag inte läser något om Piratpartiet i media får jag känslan att ni har tynat bort fullständigt. Ett skäl är förmodligen att ni håller mer hus i Bryssel än i Sverige och då är ni fjärmade från det dagliga flödet.

Jag tillhör inte någon politisk falang på något sätt, förutom att jag kommer aldrig att tillhöra vänsterextremismen, och vägrar att sätta en politisk färg på mig själv så kom inte med dravlet att jag för någon politisk alt. antipolitisk propaganda.

Detta om Piratpartiet. Nu ser vi fram mot en härlig hockeyfinal mot Canada.

Tugga

PS Jag stöder Piratpartiets tankar med ett öppet internet. DS

Ulric Eriksson sa...

*Fniss*

På rak arm kan jag inte komma på någon nyhet om Centerpartiet förutom att Alexander Bard lämnat skutan, och det enbart för att Anna bloggade om saken.

Faie Enigma sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Faie Enigma sa...

Eller så är det nog så enkelt att de som inte hör och ser PP, helt enkeLt väljer att inte se eller höra. Det kan tänkas vara så enkelt att man spejar efter annat och självklart finner det. Kort sagt, det man är intresserad av det är det man ser och hör... Människor är ju så styrda av sina präglingar och övertygelser att de missar det fantastiska hela.

Samt så klart PP dyker ju aldrig upp i skvaller plaskdammen. Det tycks ju vara där de flesta får sin information om politik och ja allt annat.

//Do your mantras and be happy