måndag 2 september 2013

(M)iljöansvar

Miljöpartiet kritiserar Moderaterna, och då särskilt Fredrik Reinfeldt och Anders Borg, för att inte ta klimatfrågan på allvar. Mp anklagar Moderaterna för att i alla lägen låta ekonomi gå före klimat i den politiska prioriteringen.

Skillnaden mellan att vara i majoritet och i opposition, är att man som majoritet måste ta ansvar för helheten. Man måste se till att den totala budgeten går ihop. Miljöpartiet behöver, i sin roll, inte ta det ansvaret.

Sanningen är att Moderaterna, och Alliansen, har styrt Sverige genom finanskriser och lågkonjunktur på ett ansvarsfullt sätt med insikten att klimatsatsningar, och andra välfärdsreformer, kräver ordning och reda i ekonomin.

Miljöpartiet är duktigt på att gödsla med förslag som var och en kan verka förnuftiga, men sammantaget skulle bli en katastrof för ekonomin.

Miljöpartiet glömmer också att det i många alliansstyrda kommuner pågår ett ansvarsfullt klimatarbete med ekonomin under kontroll. Tyresö är bara ett exempel där vi arbetar på bred front, fortfarande med en ekonomi i balans.

En norsk tidning liknar, av någon anledning, Anders Borg med "Pippi Långstrump på speed". Jag tycker att liknelsen skulle passa bättre på just Miljöpartiet som utan helhetsansvar vill satsa guldpengar på det ena efter andra projektet utan att förstå att guldpengar faktiskt bara finns i sagans värld.

Relaterat: SvD, SvD, SvD, SvD, DN, DN, AB, AB.

2 kommentarer:

Anonym, hehe ... Tugga sa...

Tyresö i all ära. Sveriges rikaste kommun är inte alliansstyrd.

Du liksom jag och alla andra vet att man kan bevisa vad som helst med statistik.

Miljöpartiet är inte Miljöpartiet längre. Kan du som är politiker förstå vad som hände med den gröna rörelsen?

Dick Bengtson sa...

#Tugga# Den "gröna rörelsen" är inte synonym med Mp längre. De allra flesta inser att vi måste börja hushålla med naturtillgångar och minska utsläppen av skadliga ämnen.

Skillnaderna består snarare av på vilket sätt man vill angripa problemen och i vilket tempo.
Jag anser att förändringen måste ske med ekonomin under kontroll. Så är inte alltid fallet med Mp.