onsdag 18 september 2013

En smutsbrun strategi

Oppositionen gör nu allt för att stoppa regeringen förslag till femte jobbskatteavdrag och höjningen av brytpunkten för när statlig skatt ska betalas.

Sättet de försöker göra det på stinker. Eftersom SD tydligt deklarerat att man är för jobbskatteavdraget, men mot höjningen av brytpunkten för statlig skatt, flirtar man nu öppet med SD genom att försöka dela upp regeringens förslag i en utskottsmanöver.

Kanske inte helt enkelt att förstå för en oinvigd, men i praktiken talar vi om ett ordlöst samarbete.

Jag har oräkneliga gånger hört representanter från S, Mp och V, både nationellt och lokalt här i Tyresö, orera om hur rasistiskt parti SD är, något man inte vill ta i, ens med tång, men nu duger de uppenbarligen.
Det har ju till och med varit så att om någon allianspolitiker börjat tala om förändringar i migrations- och integrationspolitiken så har vederbörande löpt stor risk att bli kallad rasist.

Jag hävdar fortfarande att vi måste våga debattera integrations- och migrationsfrågor, men det betyder inte på något sätt ett samarbete med SD.

Om oppositionen lyckas i sitt uppsåt att fälla regeringens förslag med SD:s hjälp har man nått ett nytt lågvattenmärke. Och där är vattnet brunt, smutsbrunt.

Relaterat: DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, AB, AB.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tar de borgerliga stöd av sverige-
demokrateran för att få igenom det femte jobbskatteavdraget?
Civilingenjör Bo Adolfsson

Dick Bengtson sa...

#Bo Adolfsson# Alliansen lägger sina förslag utifrån det program man gått till val på. Som du vet är detta femte jobbskatteavdraget.

Skillnaden är att Alliansens förslag inte är skräddarsydda för att falla SD på läppen.