fredag 12 oktober 2012

Därför, Pär Mårts

Ishockeyns förbundskapten är avundsjuk på att fotbollen får så mycket mer media än ishockeyn i Sverige. Han säger bland annat: ” Vad har de gjort? Ett brons för jävla länge sedan.”

Jadu, Pär, jag kan förstå din frustration, men att jämför fotboll med ishockey är som att jämföra Moderaterna med Piratpartiet. De spelar i helt olika divisioner.

I fotbollens världsranking finns f n 207 nationer, i ishockey 47. Totalt i världen finns ca 240 miljoner utövare mot ishockeyns 20 miljoner. I Sverige spelar ca 60 000 ishockey medan fotboll spelas av 300 000, varav massor med tjejer. Hur många tjejer spelar ishockey?

Henrik Zetterberg är en jätteduktig hockeylirare, men fråga någon i Sydamerika eller Asien, eller Sydeuropa vem han är, så har de inte en susning. Fråga om Zlatan, och jämför reaktionen!

Missförstå mig rätt, jag gillar att se en toppmatch i ishockey, inte minst i OS där alla de bästa kan vara med. Men man måste ju förstå att i jämförelse, både globalt och nationellt, är hockeyn en mycket mindre sport än fotbollen.
Undrar vad innebandyn, som har många fler utövare I Sverige än ishockey, tycker om mediautrymmet som Tre Kronor får jämfört med sina landslag?

En tröst i bedrövelsen Pär, är att Piratpartiet snart kommer vara glömt, medan ishockeyn för all framtid kommer vara en stor sport, i alla fall i Sverige.

Relaterat: AB, AB, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, Exp, Exp.

Inga kommentarer: