onsdag 22 augusti 2012

Tillbaka till stenåldern


I USA finns ett förslag inför Republikanernas konvent, om ett totalt abortförbud. Mitt Romney säger sig visserligen vara för abort vid våldtäkt, incest eller om moderns liv är i fara, men signalerna förslaget sänder ut ger mig kalla kårar.

I Iran stoppar många universitet kvinnor från olika kurser och utbildningar. Det officiella skälet är någon slags omvänd kvotering, eftersom det i landet fler finns fler kvinnliga universitetsstuderande än manliga.
Det faktiska skälet kan jag bara gissa mig till, men bara det faktum att fler kvinnor än män utbildar sig uppfattas säkert som ett framtida hot av mullorna.

USA och Iran är förmodligen så långt från vänner man kan komma, men de har faktiskt något som förenar dem.
I båda länderna finns många människor (läs män) som använder sin tolkning av religiösa skrifter för att motivera kvinnofientliga förbud och lagar.

Det är såklart helt åt h-e att mullorna i Iran och andra muslimska länder ska ha tolkningsföreträde och använda Koranen som motiv till att förtrycka kvinnor.
Det är såklart lika åt h-e att en sådan pajas som Todd Akin överhuvudtaget kan ha något inflytande över politiken i USA.

Han, och mullorna, borde förvisas till någon grotta någonstans, så de kan leva där deras åsikter hör hemma, i stenåldern.

Relaterat: DN, DN, DN, SvD, SvD, AB, Exp.

Andra bloggar om, , , , .

3 kommentarer:

Nille W sa...

Alltså USA och dess förunderliga politiker och lagar slutar ju aldrig att förvåna. Abortlagar, vapenlagar etc är ju fullkomligt horribla sammansättningar och som du skriver från stenåldern.

Vet inte om du såg Dox igår (har ju inte så mycket med ditt inlägg att göra) om en rättegång mot en svart 15 åring som anklagades för mord. Finns på SVT Play.

Dick Bengtson sa...

#Nille# Nej, jag såg inte Dox. Håller med om att USA är ett "förunderligt" land.

Å ena sidan "friheten på jorden", å andra sidan fullt med religiösa moralister.
Jag tycker det är "förunderligt" att de sistnämnda kan ha så stort inflytande.

Anonym sa...

Vi hoppas verkligen bli av med dessa äckliga Mullor en vacker dag. De för landet mer och mer tillbaka i tiden. Det finns inget med de och deras islam som har med civilisation och göra. Men en dag hjälper inte ens deras vapen och mördare för att hålla de vid makten.