tisdag 21 augusti 2012

Titta han talar!

Det skulle kunna vara titeln på en dussinkomedi från Hollywood, men det är det inte. Stefan Löfven har nämligen sagt något med substans. Eller inte.

I en intervju upprepar han att Socialdemokraterna fortfarande är positiva till Förbifart Stockholm. Så egentligen säger han ju inget nytt. I övrigt är intervjusvaren intetsägande, förutom att man mellan raderna förstår att han inte vill bo i Tensta

Man ska tro ju inte tro så mycket på opinionsundersökningar, men Löfvens ökande förtroendekurva verkar i alla fall fått sig ett hack i relation till statsministern.  Kanske ett trendbrott?

Kanske börjar väljarna så sakteliga inse att skälet till tystnaden är interna problem inom partiet. Exempelvis LO:s nej till vinster i välfärden.
Eller hur de ska kunna samarbeta med ett vänsterparti som vill klämma åt bemanningsföretagen. En av få branscher där det skapas nya jobb.
I frågan om förbifarten är (S) även oense med MP. Det känns som Löfven har en del jobb att göra innan han kan presentera ett trovärdigt regeringsalternativ. Det kanske väljarna börjar inse?


Relaterat: DN, SvD, AB, Exp.


Bloggkollega i samma ämne: Andersson i Tingsryd.

Inga kommentarer: