söndag 5 augusti 2012

OS-reflektioner

Jag har inte följt spelen sådär jättenoga, utan ägnat mig semesteraktiviteter såsom bad på västkusten och lite golf. Ändå tänker jag så här i halvtid komma med några personliga reflektioner. Håll tillgodo!

Härlig prestation av Lisa Nordén! En fantastiskt tuff tjej i en stentuff sport som borde kunna få mer uppmärksamhet i media. Förutom simningen, som bara är en röra av badmössor, så borde triathlon vara en perfekt TV-sport. Kul också att jag tipsade om henne i mitt förra inlägg.

De svenska fotbollstjejerna trodde jag lite på, men det sprack tyvärr. Jag tror det är dags att byta målvakt nu, Dennerby! Lindahl känns alldeles för osäker i luftspelet och bjuder för ofta motståndarna på målchanser.

I mina tips inför spelen glömde jag ju seglarna totalt! Klantigt, eftersom det är en gammal svensk paradgren. Otroligt kul för Fredrik Lööf att äntligen få sin guldmedalj! Han är förmodligen den bästa seglaren i Sverige genom alla tider, med meriter även från havskappsegling som är något helt annat än att segla på bana.

Isabellah Andersson i damernas marathon räckte inte alls till till när tjejerna från Kenya och Etiopien ökade farten. Synd att hon inte ens verkade försöka att gå med. Jag föredrar satsningar som spricker framför 18:e platser utan ens vittring på medalj.

Jag måste erkänna att jag har väldigt svårt för brottning. Det händer ju absolut ingenting. Brottarna står och håller i varandra ett tag. Sedan får den ene gå ner i parterr, och den andre ska försöka, oftast förgäves, rulla runt sin motståndare. Tråååkigt!

Bengtson verkar vara ett gångbart namn på OS. Det känns bra. Angelica klarade visserligen inte kvalet, men hon har verkligen framtiden för sig. Rolf-Göran är mitt uppe i sitt tävlande, men än så länge ser det bra ut. Den Bengtson som dock imponerat på mig är dock Jerry. Alltså fotbollsspelaren i Honduras som sänkte Spanien och hade Brasilien i gungning. Borde kunna vara något för de allsvenska klubbarna där han redan provspelat för några.

Britterna går på i ullstrumporna. Det verkar som att hemmaplan får dem att lyfta sig ett extra snäpp. Har just sett Murray manövrera ut Federer i tennisfinalen. Strong prestation.

Nu hoppas vi på ytterligare seglingsmedaljer och kanske kan handbollsherrarna visa att ett svenskt lag kan lyckas i detta OS.

Slutligen för denna gång, debatten om svenska ”turister” i OS. Jag är fortfarande helt säker på att Mustafa Mohamed i alla fall inte skulle presterat sämre än många andra svenska som åkt ut i första omgångarna eller inte varit i närheten av sina personliga rekord. 
Det är för många som nöjer sig med att vara med och att få dela matsal med Usain Bolt. Det finns billiga flygbiljetter till London att köpa på nätet. Belasta inte SOK:s kassa med så många "fripassagerare"!

Relaterat: AB, AB, AB, DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD.

Andra bloggar om, , , , , .

Inga kommentarer: