söndag 15 maj 2011

Lärarkultur

Lärarförbundet kom i förra veckan med en rankinglista över kommunernas Musik- och Kulturskolor. Tyresö kommer på plats 249, en förbättring med 11 placeringar.

Till grund för utmärkelsen har man valt tre kriterier:

**Resurser till musik- och kulturskolan.
**Avgiftsnivån för musik- och kulturskolan.
**Andel av kommunens elever som deltar i musik - och kulturskolans frivilliga verksamhet.

Man kan undra varför Lärarförbundet överhuvudtaget publicerar listan? Den säger nämligen ingenting om hur bra de olika kultur- och musikskolorna är. Den säger inte heller något om arbetsförhållandena för förbundets medlemmar vilket skulle kunna vara ett skäl att publicera.

Jag tycker inte heller att ett fackförbund, via en rankinglista, ska ha åsikter om vilka taxor en kommun tar ut för en tjänst som inte är lagstadgad, vilket man gör på det här sättet.

Kulturskolan i Tyresö är i alla fall en fantastisk fritidsverksamhet som en stor majoritet av eleverna är mycket nöjda med, vilket Lärarförbundet struntar blankt i. Men varför verksamheten ska vara kostnadsfri, som uppenbarligen Lärarförbundet vill (för då avancerar man ju på deras ranking) förstår jag inte alls?

Att spela pingis eller att rida är inte heller gratis för våra barn och ungdomar...

Ja, just det, bilden är från det berömda La Scala i Milano. Undrar hur Lärarförbundet skulle ranka deras verksamhet med de biljettpriserna?


Relaterat: DN, DN, SvD, AB, AB.

Andra bloggar om, , , , .

Inga kommentarer: