tisdag 7 december 2010

Vid familjen Reinfeldts köksbord...

...formas Sveriges politik. Wikileaks ”avslöjar” att USA i en rapport konstaterat om relationen mellan statsministern och hans fru Filippa att: "Hon är hans närmaste förtrogna och formar sannolikt hans politiska åsikter".

Wikileaks blandar sannerligen stort som smått. Ena dagen avslöjanden om krigsförbrytelser, nästa rent skvaller mellan diplomater och, som i det här fallet, rena självklarheter.

Jag är helt övertygad om att Fredrik Reinfeldt är kapabel att själv bilda sig uppfattningar om saker och ting. Att han som beslutsunderlag får information av sina medarbetare, bollar med parti- och regeringskollegor är väl knappast originellt. Om han dessutom diskuterar med sin fru, som själv är djupt engagerad heltidspolitiker i samma parti skulle man väl inte kalla sensationellt.
Möjligen vore det anmärkningsvärt om han inte diskuterade aktuell politik med sin fru i det här fallet.

Jag undrar fortfarande vad Wikileaks och Julian Assange har för mål. De motiv man själv anger är global rättvisa och yttrandefrihet med tre delmål på den vägen: fri press, att etablera rätt och fel genom att avslöja övergrepp samt att skapa och bevara historiska data.
Det låter onekligen högtravande och ädelt men jag får ändå en känsla av att det finns en dold agenda. Vem finansierar t ex arbetet?

Inte kan väl motivet bara vara att skapa kaos, som gatstensvänstern? Och att det skulle vara ett sätt att skapa sig ett namn, för att sedan tjäna feta pengar på föreläsningar, känns väldigt långsökt, eller hur?


Relaterat: DN, DN, AB, AB, SvD, SvD, SvD.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Dick
Svårt att erkänna men om Wikileaks skulle "läcka" om våra hemförhållanden vid köksbordet så skulle det nog stå på samma sätt, om det nu finns på pränt så är det en diplomat som måste "sticka" ut lite "måste tänka på karriären" Man är beroende av sin närmaste omgivning och visst påverkas man men inte ens jag tror at FR tar beslut utefrån fruns åsikter
Avsikter: Pengar uppmärksamhet (möjligt i omnämnd ordning men jag tvivlar) och någon stans längre ner visa upp spelet i maktens korridorer.

Nu har jag gått i vinter dvala -lugnt på fronten då det är snö och kallt!

Ha det!

Jensa

Anonym sa...

Gatstensvänstern är det likvärdigt med en Högerdiktatur?

/ Jensa

Dick Bengtson sa...

#Jensa# Gatstensvänstern är de, oftast maskerade, demonstranter som alltid dyker upp och försöker förstöra internationella möten.
De verkar inte ha några egna idéer, utan vill bara sabotera, vandalisera och skapa kaos.
Hur har de råd att resa jorden runt för att demonstrera?