torsdag 9 december 2010

Ny färgkombination

Utrikesminister Carl Bildt myntade under sin tid som statsminister, det numera bevingade uttrycket ”den röd-gröna röran”
I samband med Riksdagens behandling av anslaget för 2011 till regeringskansliet fälldes Alliansens förslag av en ny färgkombination, enligt Bildt på sin blogg, den ”rödgrönsvarta majoriteten". Med det avser han såklart när de rödgröna gör gemensam sak med SD och på så sätt skapar en majoritet.

Det intressanta var att Alliansen var beredd att gå de rödgröna till mötes i budgeten för 2011, men ville inte sänka ramen för kommande år. De möttes av kalla handen. Undrar om den kalla handen glömt bort allt snack i valrörelsen om samarbete med SD?

Kanske blir även det här uttrycket bevingat (även om det inte alls är så klatschigt), men själv hoppas jag slippa höra det igen. Något säger mig att detta gäller även för de rödgrönas väljare...


Relaterat: AB, AB, Exp, Exp, Exp, DN, DN, SvD.


2 kommentarer:

Kraxpelax sa...

Men vilket infantilt djävla DRAVEL. Varför inte fokusera på SAKFRÅGAN? Antingen är propositionen BRA elller ocksåär den DÅLIG. Om Svarigedemokraterna är för eller mot har inte ettskit med saken att göra.

Politiker är ett mindervärdigt pack. Man borde rada upp dem allihopa mot en vägg och låta kulsprutan tala.

Enda argument det slöddret förstår.

- Peter Ingestad,radikalkonservativ

Dick Bengtson sa...

Ja, vad svarar man på det där? Kanske att det är tur att inte så många delar hr Ingestads åsikter. I alla fall inte i Sverige, men kanske i Nordkorea, Iran, Burma eller Venezuela?

Vilken tur att vi har åsiktsfrihet i vårt land!