tisdag 13 oktober 2009

Bodströms mångsyssleri

Före detta justitieministern Thomas Bodström har hamnat i blåsväder efter en granskning i TV 4-programmet Kalla Fakta. Där visas att han väldigt ofta kvittar ut sig och således inte deltar så ofta i riksdagens omröstningar.
Själv hävdar han att han bara ett fåtal gånger kvittat ut sig för att arbeta som arvoderad advokat.

Det kan egentligen vara som det vill med den saken, de som möjligen kan förlora på att han inte deltar i debatterna som föregår omröstningarna är ju bara han själv och hans parti. Alla vet ju att frågorna inte avgörs där.

Att han deltar i samhällsdebatten, rör sig utanför riksdagen är väl bara bra och det borde kanske fler riksdagsledamöter syssla med. Att vara med på diverse jippon som t ex i kvällens ”roast” av Felix Herngren på Kanal 5 och annat drabbar bara hans egen trovärdighet som politiker.

Det allvarliga är snarare det rekordartade mångsysslandet som uppenbarligen ger honom sidoinkomster som han inte borde behöva med sin riksdagslön. Att arbeta som advokat, skriva böcker, sitta i bolagsstyrelser när han dessutom odlar en image av att vara en pappa som engagerar sig i sina barn, det går bara inte ihop. Man kan inte göra inte ett bra jobb på alla dessa områden. Tror han bloggar också...

Sådana supermänniskor finns inte. Det är bara de själva som tror det och i bakgrunden finns alltid människor som på olika sätt ”kuddar upp” så länge de själva orkar.

Någonting måste alltså bli lidande, jag vet inte vad eller vilka. Men vore jag röd-grön skulle jag inte vilja ha en sådan justitieminister vid en (ytterst) eventuell valseger 2010.

Relaterat: DN, SvD, AB, Exp.

Andra bloggar om ,, .

1 kommentar:

photoimagine sa...

Precis så!

/ Imagine