onsdag 23 september 2009

Udda resmål

Alla är ju såklart oskyldiga tills dess att de är dömda för brott men jag kan inte låta bli att fundera på valet av resmål för den s k Guantánamosvensken som tillsammans med tre andra, varav ett barn, gripits i Pakistan.

Om jag hade suttit oskyldigt fängslad utan rättegång i flera år och anklagats för terrorism och sedan bland annat med hjälp av svenska myndigheter blivit frisläppt hade jag kanske funderat en eller annan gång på nästa resmål. Troligen hade både Pakistan och Afghanistan kommit väldigt långt ner på listan, någonstans mellan Nordkorea och Somalia, typ.

Jag vill inte uttala mig om de är skyldiga eller ej men en sak är säker, det här fallet skapar ju knappast högre förtroende för muslimer i det svenska samhället vilket är jättesynd då det även drabbar det stora flertalet som absolut inte är några terrorister.

Relaterat: AB, DN, DN, SvD, SvD, SvD, Exp, Exp.

Andra bloggar om ,, .

3 kommentarer:

Anonym sa...

Speciellt om man även reser i sällskap med ett par som redan hamnat i liknande trubbel i Somalia där de semestrade mitt under rådande inbördeskrig. Att sedan säga att man ska till Saudi-Arabien men egentligen åka till det område i Pakistan där talibanerna har starkast fäste är lite osmart kan tyckas...

Dick Bengtson sa...

Jag har tagit bort en anonym (vad annars?)kommentar som klart gick över gränsen för vad jag tolererar på min blogg.

Anonym sa...

Några intressanta frågor är:Har herr
Ghezali någonsin förtjänat sitt uppehälle genom arbete?Hur försörjs hans familj f.n.? Vem betalar advokaterna f.n.? Hela denna affär stinker ngt förfärligt.Rättshjälp för att åtala USA? Har vi inte hundratusentals flyktingar från Iran,
Irak,Kosovo,Bosnien mm som också skulle behöva rättshjälp? Räcker statens pengar till detta?Varför denna särbehandling av herr Ghezali?