måndag 20 juli 2009

Värre än befarat

Det som började med härliga rysningar när 10 000 människor sjunger allsång till ”Idag är jag stark” övergick snart till kalla kårar.
Som ni redan förstått var jag ikväll på Söderstadion för att se Hammarby tvåla till superjumbon Örgryte. Resultatet blev 0-1, och det värsta är att det inte var orättvist.

ÖIS, anförda av veteranerna Allbäck, Santos och Bengt Andersson i målet kontrollerade större delen av matchen genom att backa hem, krympa ytor och när man fick tag i bollen, vårda den. Hammarby skapar några halvchanser under de första 30 minuterna men efter det, i princip ingenting.
Än värre är att ÖIS vinner 90 % av alla närkamper. Den enda Hammarbyspelare som visar lite vinnarskalle är U21-landslagsmannen Emil Johansson.

Bajen har ambitionen att spela runt bollen inom laget, vårda den och rulla upp motståndarlaget. Ett slags ”Barcelona light” om man så vill. Problemet är att man varken har spelarna för att genomföra detta eller pengar att köpa spelare som skulle kunna den spelidén. Man saknar både kreativa mittfältare och forwards och har egentligen inte haft några sådana spelare sedan Petter Andersson försvann till Holland.

Med tanke på det utsatta tabelläget är det kanske dags att spela det spel som spelartruppen tillåter. Använd pengarna för Charlie Davies till att köpa en riktig targetforward som kan ta emot och hålla i bollen medan man flyttar upp laget. Markus Allbäck gör exakt det, lugnt och fint. Bollen sitter som klistrad vid foten eller så skarvas den vidare med ett enkelt tillslag till rättvänd spelare. En sådan spelare behöver Bajen, synd bara att Allbäck själv är upptagen!

Det är dags att gå tillbaka till guldreceptet, Sören Cratz kan nog ställa upp som konsult!

Relaterat: AB, AB, Exp, Exp, DN, SvD, SvD.

Andra bloggar om , ,.

Inga kommentarer: