torsdag 4 september 2008

Spelmonopolet krackelerar

Statens spelutredare har börjat läcka uppgifter från sin pågående utredning om det svenska spelmonopolet. Enligt honom ska utländska spelbolag kunna ansöka om licens för att anordna spel i Sverige.
Det låter ju alldeles lysande men jag kan se vissa hakar:

1) ATG och Svenska Spel måste då också få chansen att konkurrera med högre del återbetalning och bättre odds till spelarna.
2) För de befintliga spelbutikernas skull får inte ATG och Svenska Spel hindra utländska spelbolag att etablera sig i dessa butiker med sina egna terminaler. Annars finns risken att ännu fler små spelbutiker slås ut.
3) Ett system där spelbolagen betalar för ”rättigheter” till arrangörerna, klubbar, förbund, travorganisationer etc, måste etableras. Utan dessa inga spelobjekt.

Med dessa förbehåll tror jag detta kan bli riktigt bra och framförallt spelarna är att gratulera. Valfrihet är i allmänhet bäst.
Dessutom vet jag av egen erfarenhet att både ATG och Svenska Spel under lika villkor kommer att klara sig utmärkt i konkurrensen eftersom de har bra produkter och bra organisation.

Läs mer: AB, AB, SvD, SvD, DN.

Inga kommentarer: