Ännu en vardagsiakttagelse som jag stämt av med många kompisar som alla instämmer. Det handlar om matlagning.
När tjejer lagar mat så fokuserar de på själva tillredningen tills allt är klart. Resultatet, förutom förhoppningsvis god mat, blir att hela köket är belamrat med kastruller, stekpannor, vispar, durkslag och diverse hushållsmaskiner, allt odiskat.
När vi killar lagar mat så försöker vi att diska av och röja vartefter vi förbrukar köksredskapen.
Vilken metod är då bäst? Det är nog en smaksak såvida man inte har ”delad vårdnad” om hela processen. Att ta hand om disken efter en måltid lagad av en kille blir ju rena paradiset jämfört med tjejernas diskinferno.
Slutsatsen blir då alltså att ta ansvar för hela måltidsprocessen varannan gång. Då blir det rättvist!
Läs mer om mat och vin: AB, DN.
söndag 28 september 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar