torsdag 27 juni 2013

Kontraproduktivt skriva om Av******

De senaste dagarna har det skrivit en hel del i media om ”Järnrörs-Kent” Ekeroths eventuella roll i styrning och finansiering av rasistsiten Av******.

Det är förvisso bra att uppmärksamma och avslöja politikers kontakter med icke rumsrena media och självklart ska jornalisterna fortsätta med det.
I just det här fallet finns det dock en uppenbar risk att uppmärksamheten blir kontraproduktiv, genom att ge siten oförtjänt ”gratisreklam”.

Vanliga schyssta medborgare som ”råkar” hamna på siten, märker snabbt vad är det är för sida och kan s a s smyga därifrån.
För ”sökare” bland ungdomar finns det däremot en risk att de med dessa skriverier får en onödig hjälp att hitta skräpet och värsta fall påverkas i negativ riktning.

Relaterat: AB, AB, SvD, SvD, SvD.

2 kommentarer:

Patrik, Ängelholm sa...

Avpixlat skiljer sig markant från övriga svenska media vad gäller rapportering om invandringen och invandringsproblematiken, men skiljer sig inte nämnvärt i det avseendet från t.ex. norska Verdens Gang eller danska Politikken eller vilka utländska media som helst, för den delen.

Är det synd om Sverige som ligger mitt i en värld med så rasistiskt medieklimat? Vi kanske skulle sluta ta in invandrare så vi inte inspireras av sådant? (sic!)

Dick Bengtson sa...

#Patrik# En internetsida som uteslutande ägnar sig åt att skylla allt negativt i samhället på invandrare och invandringen, förtjänar inte ens att jämföras med andra media.

Sidan är bara avskyvärd och ska inte ha någon "gratisreklam", anser jag.