onsdag 25 juli 2012

OS i gång – semestern är räddad

Nu har OS i London tjuvstartat. Med tanke på vädret kanske man kan säga att semestern är räddad för alla som gillar toppidrott.

Sverige slog pliktskyldigast Sydafrika med 4-1 i fotbollsupptakten.  En lysande första halvlek följdes av en sömnig andra, men ändå en godkänd start. Där hittar jag den första medaljmöjligheten. Det skulle vara kul, inte minst för att det finns många spelare i truppen från Tyresö.

Annars tror jag mest på simmartjejerna. Det skulle vara grymt kul om Sarah Sjöström, från grannkommunen Haninge, kunde plocka hem ett guld till Södertörn.

En tjej som jag verkligen unnar en medalj är Lisa Nordén i triathlon. Jag tror inte så många förstår hur jäkla tuff den sporten är.
Lisa Nordén in action
 Herrar Oscarsson/Nilsson i kanot är några som också kan ta medalj. De har ju gjort det förr.
En av få svenskar som förmodligen blir favorit, är Jerringpristagaren Rolf-Göran Bengtsson. Det som är osäkert i hans fall är ju såklart att han är beroende av att även hästen har toppform.

I spelens huvudnummer, friidrotten, finns det som jag ser det bara en svensk medaljkandidat, och det är Isabellah Andersson på damernas marathon.

Sedan brukar det alltid trilla in en och annan medalj i sporter som bara får uppmärksamhet var fjärde år, såsom olika varianter av skytte eller kampsporter. Förhoppningsvis kan några av dessa atleter överraska.

Detta kokar ner till mitt tips för den svenska truppen: Fem medaljer, varav ett guld till Sarah Sjöström.

Förutom svenskarna finns det såklart massor med världsstjärnor att gotta sig åt. Bolt såklart, men även kanoner som Federer, USAs Dream Team i basket och legenden Ryan Giggs, som äntligen, på ålderns höst får spela ett stort mästerskap. 
Underligt förresten, i OS är det Storbritannien som gäller, i fotboll spelar England, Skottland, Wales och Nordirland var och en för sig. Ologiskt!

Men vad gör det, semestern är i alla fall räddad…

Relaterat: AB, AB, AB, AB, DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD.

Andra bloggar om, , , , , , .

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sådana här dagar minns jag tillbaka till 1976 när jag hade hand om en orderavdelning på en importfirma. En av våra två VD:ar, bröder som delade VD-skapet på sin ålders höst, tyckte att mitt rum var ett utomordentligt ställe att sätta in TV så att vi, han, jag och andra, inte skulle missa något under OS-dagarna för att vi jobbade.

Det var tider det.

Dick Bengtson sa...

#norah4history# Kul historia! Idag sänds förmodligen så otroligt många fler timmar i TV och på nätet, så med ditt exempel hade ni inte fått något uträttat överhuvudtaget...