tisdag 26 april 2011

Veckans påskpolitik

(S)-ledaren Håkan Juholt har uppenbarligen firat påsk i Turkiet och skålat i Dry Martini. Enligt Expressen nöjde han sig inte med att skåla, utan diskuterade även aktuell politik med sin särbo, som han enligt egen utsago aldrig diskuterar politik med.
Den regeln kanske bara gäller när de befinner sig i Sverige, vad vet jag? Att han sedan klagade på drinkpriserna känns inte så solidariskt, särskilt inte om man vet hur mycket en tröja från Björn Borg kostar.

Sala kommun vill förbjuda tiggeri på kommunens gator. Pinsamt. Om det är frågan om organiserat tiggeri där någon utnyttjas finns det redan lagar som kan användas. Handlar det om människor som har det svårt ska de naturligtvis få hjälp. 
Det kan inte vara så att det är centerpartisten med ”fetskatten” från Uppsala som kommit fel? Han kanske satt på tåget till Uppsala, men såg inte ”upp” och hamnade i Sala...

En saudisk prins sägs vilja investera stora pengar i ett moskébygge i Tensta. Civilminister Stefan Attefall (KD), kan nu tänka sig att återinföra det statliga stödet till religiösa byggnader av rädsla för att särintressen ska påverka församlingen. Varför det? 
Sverige är ett sekulariserat land där vi skiljt kyrkan från staten. Våra skattepengar ska inte användas till byggen av vare sig moskéer, synagogor eller kristna kyrkor! Vi har lagar om både religions- och yttrandefrihet. Det borde räcka för att hantera eventuella avarter.


Relaterat: Exp, Exp, Exp, SvD, SvD, SvD.

Andra bloggar om, , , .

Inga kommentarer: