onsdag 27 april 2011

Nu är det nog!

Efter det senaste huligandådet under helgens match mellan Syrianska och AIK är det hög tid att vi som är engagerade politiskt drar vårt strå till stacken och sätter ner foten.

Det är tyvärr bara att inse att klubbarna och förbunden inte klarar av att stävja bråket och vissa individers beteende utan vissa lagändringar. Det är dags att sluta gulla med det fåtal bråkstakar som bara är där för att just bråka. 
Skulle de få uppmärksamhet genom att bråka på en operaföreställning skulle de säkert göra det också. Förmodligen skulle de dessutom förstå lika lite av den föreställningen som av matchen.

Vi har ingen anledning att hitta på någon egen metod utan skulle kunna kopiera England rakt av, med undantag för den del som berör landskamperna. Klubbar, polis och samhälle måste få vapen att använda och straffpåföljder som svider.

För vem ska vi göra det då? Inte för klubbarna eller Lagrell, utan för alla oss som älskar fotboll (och ishockey) och har ledsnat på att gå på matcher där säkerheten inte kan garanteras.
Vi ska göra det för alla småbarnsföräldrar som inte vågar gå på match längre av oro för barnens säkerhet. Vi ska göra det för de riktiga fansen som älskar sitt lag och inte förstör för det. Vi ska göra det för sporten!

Kom igen Lena, nu fixar vi det här! Det är ju vi Moderater som står för lag och ordning i samhället, eller hur!

Relaterat: AB, AB, AB, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, Exp, Exp.

Inga kommentarer: