tisdag 5 april 2011

Juholts nya team och slipsar

Nu börjar den nya (S)-ledarens nya team att formas. Det ser ut som att den Juholtska kvasten har sopat rejält.
Det nya mittfältet består av mer eller mindre helt okända människor. Visserligen var Veronika Palm ett namn som dök upp i partiledarspekulationerna, men hon är ändå i mångt och mycket ett oskrivet kort.

Frågan är om det är ett ”dreamteam” han skapar, eller ett klassisk socialdemokratiskt kompromissgäng där alla falanger och intresseområden inom partiet ska ha sitt?

Den nye ”Östros” gjorde debut ikväll i en TV-debatt mot Anders Borg. Man kan väl inte säga att han gjorde bort sig på något sätt, även om han mest malde på med ett inövat mantra om infrastruktur, jobb och barnfattigdom.
Däremot kan man bli lite orolig när man såg jämförelserna av herrarnas bakgrund. Tommy Waidelich har en bakgrund som brevbärare (!), det hade känts lite bättre om han åtminstone arbetat som postkassör...
En pikant liten detalj var att Waidelich bar en slips i ”alliansorange”, medan Borg bar en (S)-röd dito. Var det en subtil fredstrevare från båda sidor vi såg där?

Den nya gruppledaren, Carina Moberg, har tydligen suttit i Riksdagen sedan 1994, men hon har i alla fall inte satt några spår i mitt minne på dessa 16 år. Förhoppningsvis har hon gjort nytta i det tysta för sitt parti. Nu får hon till slut komma ut i rampljuset.

Nya eller inte, fräscha eller ej. Håkan Juholt får en tuff första tid, inte minst i sitt eget parti där färre än hälften av väljarna har förtroende för honom. En bättre start hade han nog önskat.


Relaterat: AB, AB, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD.

1 kommentar:

Jah Hollis sa...

Han har det väl ungefär som Reinfeldt hade det när han fick ta över efter Bo Lundgrens fiasko. Sedan hade ju Lundgren redan stått för de flesta "utrensningarna" åt Reinfeldt.