fredag 8 april 2011

Annie, get your gun

Inom Centerpartiet förs det en uppenbarligen allt bittrare debatt om partiledaren Maud Olofssons vara eller icke vara. Själv säger Maud, naturligtvis, att hon vill vara kvar så länge hon tycker det är roligt och medlemmarna vill.
Vad ska hon annars säga? Att erkänna att hon vill avgå skulle ju göra henne till en lame duck, precis det som hände med Mona Sahlin.

Vore det inte för att Centerpartiet är en del av Alliansen, en ganska liten men trots allt viktig, skulle jag egentligen inte ha någon åsikt om eventuell ny partiledare. Men eftersom partiet balanserar på kanten av fyraprocentspärren, blir frågan viktig även för mig.

Maud Olofsson har varit en bidragande orsak till Alliansens framgångar, inte minst via sin badtunna, och har lyckats sätta Alliansens intresse före sitt partis särintressen, inte minst i kärnkraftsfrågan. Visserligen fick vi ge henne biltullarna i Stockholm men hon ska ha beröm för sitt ledarskap.

Media spekulerar såklart i namn på eventuella efterträdare och tydligen är det två tjejer som lyfts fram som de hetaste kandidaterna, Anna-Karin Hatt och Annie Johansson.

Annie Johanson är nog mest känd för sitt engagemang i FRA-frågan, där hon och Fredrik Federley gav ansikte till den hårda debatten inom Alliansen i den frågan.

Anna-Karin Hatt är sedan något år IT- och regionminister, men har såvitt jag märkt inte rört upp särskilt mycket damm. 
Man ska väl kanske inte lägga någon vikt vid det, apropå Juholts särbo, men lite intressant är det att hennes make har en politisk historia som kan betraktas som något vilsen. Från miljöpartist, till socialdemokrat och nu centerpartist. Det kallar jag en politiskt irrfärd!

Bortsett från det påstås det att Maud Olofsson vill ha Anna-Karin Hatt som sin efterträdare.

Därför sätter jag en slant på, Annie Johansson. Jag tror det är bättre för både henne själv och partiet att bli vald på egna meriter. Ni såg ju själva hur det gick för Östros när GP lade sig i valet inom (S)!

Oavsett vem det blir är det bra med ett nytt namn och ett nytt ansikte, som kan bidra till att Alliansen vinner valet även 2014.


Relaterat: AB, AB, AB, Exp, SvD, SvD, SvD, SvD, DN, DN.


2 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Grym rubrik!

:-)

Dick Bengtson sa...

#Markus# Tack. Man måste ju få till det för att få ut sitt budskap. Det fungerade ju uppenbarligen på dig...