fredag 6 augusti 2010

Dagens politik

Sakta men säkert återkommer allt fler från sin semester och i samma lite loja men stadiga takt ökar temperaturen inför valet. Idag hittade jag flera intressanta nyheter som jag bara inta kan låta bli att kommentera.


I Botkyrka, en av de få rödgröna kommunerna i Stockholm, hoppar 25 miljöpartister av sitt parti och kommer att stödja Alliansen i den lokala valrörelsen. Man tycker inte att den gröna politiken fått gehör under denna mandatperiod.

Det lokala kommunalrådet (S) och Miljöpartiets gruppledare försäkrar att det inte kommer ha någon som helst betydelse framöver.

Jo, säkert... Jag har ingen aning om hur många miljöpartister som finns i Botkyrka men är helt övertygad om att det svider att tappa 25 stycken aktiva på ett bräde. Det skulle det göra för alla partier i de flesta kommuner. Kanske dags för ett skifte i Botkyrka?

Är det kanske så att MP egentligen är ett borgerligt parti? Synd för dem att det redan finns ett borgerligt ”Miljöparti” som arbetar med klimat- och miljöfrågor på ett ekonomiskt realistiskt sätt, men duktiga människor är alltid välkomna till oss Moderater.


Två stockholmskommuner, Norrtälje och Botkyrka (även här), hade tänkt stimulera valdeltagandet genom att låta folk förtidsrösta på McDonalds.

Nu backar Botkyrka eftersom ”Donken” kört en kampanj med rikets första dam, tillika landstingsrådet, Filippa Reinfeldt, på brickunderläggen. Föga förvånansvärt. Undrar om de hade backat ifall Mona Sahlin hade prytt underläggen?


Socialdemokraterna vill låta barn vara barn längre, åtminstone i Stockholms kollektivtrafik. Sossarna föreslår att man ur avgiftsperspektiv förblir barn upp till 12 år och därmed kan åka gratis buss, tunnelbana och pendeltåg.

Fast bara på vardagarna, till helgen förvandlas tolvåringarna snabbt till ungdomar. Man vill även sänka priset för månadskort för barn och ungdom. Prislappen för detta är en skattehöjning på 17 öre. Det är tydligt att det inte är arbetslinjen som gäller för socialdemokraterna i alla fall.Relaterat: DN, DN, DN, AB, Exp, SvD.Andra bloggar om , , , , , .

Inga kommentarer: