tisdag 10 augusti 2010

M = Arbetarparti

En undersökning från SIFO visar idag att förtroendet för Moderaternas jobbpolitik stiger ytterligare bland väljarna. 35 procent känner störst förtroende för (M) medan 25 procent tror att Socialdemokraterna är bäst när det gäller jobben och arbetslösheten. Gapet sedan förra mätningen fortsätter att öka.


Egentligen är det inte så konstigt, det enda sossarna och deras vapendragare vill är ju att återställa till det gamla, nu senast vill man trycka på bromsen (!) och åter förstatliga Svensk Bilprovning. Hur progressivt är det?


Nej, att stimulera människor till att vilja arbeta genom det enda som betyder något, den egna plånboken, är den f n absolut bästa vägen för att stimulera tillväxt och därmed säkra välfärden för medborgarna. Man måste våga tänka nytt och ständigt utveckla politiken utifrån samhällets förändringar.


Det håller inte att säga att ”det var bättre förr, på Per-Albins och Erlanders dagar” för då stagnerar politiken och därmed samhället. Detta har uppenbarligen väljarna förstått.

Det fina med den borgerliga jobblinjen är dessutom att nu när konjunkturen vänt kommer utväxlingen med nya arbetstillfällen att verkligen visa sig.


Jag kan dock ge de rödgröna ett litet plus för förslaget att ge egenföretagarna tillbaka rätten att välja karenstid i sjukpenningen redan från en dag. Har i ärlighetens namn aldrig riktigt förstått motivet till den förändringen.

Men å andra sidan vet alla som är småföretagare att man liksom inte riktigt har tid att vara sjuk, utan knegar på så gott det går i alla fall, jag har själv jobbat med både 40 graders feber och med nyopererat knä. Det skulle vara intressant att veta hur många som tidigare hade just en karensdag.


Apropå Bilprovningen så påstår Lars Ohly att avregleringen lett till långa köer för bilägarna. Alla med bil i Stockholm vet att längre köer än tidigare blir svårt att få till. I Tyresö fick vi för ett tag sedan landets första privata bilprovning, jag ser fram emot att testa den när det blir dags, på hemmaplan.


Relaterat: DN, DN, SvD, SvD, AB, AB.


Andra bloggar om , , , .

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ursäkta? Är det automatiskt progressivt att avskaffa ett monopol bara för att "vissa partier" säger det?
Vi Rödgröna anser det vara ett steg i fel riktning, och om du inte har förstått det själv är det en åsiktsfråga. Du kan inte entydigt hävda att något leder bakåt. Du är inte tillräckligt eftertänksam.

Anonym sa...

Tja Dick

Har aldrig varit någon kö när jag skall besikta bilen, det är som de flesta vet, är man ute i sista stund så finns det inga tider. Gäller att planera, jag är ute i god tid när jag bokar hotell (dom är privata) och inte f.. får jag rum om alla gånger :-)

/ Jensa

Anonym sa...

Varför använder du ett sådant språk? "Vapendragare"

Dick Bengtson sa...

#Anonym# Nej, det finns ingen automatik i det, men jag tycker det eftersom jag anser att staten inte ska syssla med saker där det inte är absolut nödvändigt med statlig genomförande.
Riksdagen lagstiftar men verkställigheten kan ofta mycket väl utföras av privata aktörer inom lagens ram. Redan före avregleringen fanns det, som du kanske vet, bilverkstäder som hade rätten att "släcka tvåor" efter att felen åtgärdats. Det här är bara ett steg till i samma riktning.

Vapendragare. Ja, du tror väl inte på allvar att (S) skulle alliera sig med (V) och (MP) om de trodde de skulle kunna vinna valet på egen hand?
Förresten, kul att du läser min blogg och har åsikter, det vore lättare för mig om du kunde använda ett namn eller alias så jag slapp blanda ihop dig med andra anonyma, du kan ju kalla dig för Mona, typ?

#Jensa# Det finns nog rum, men de vet vilket fotbollslag du håller på och blir såklart lite rädda därför.

Jag vet ju att du är en skötsam gosse i sina bästa år...

Anonym sa...

Så sant som det är sagt :-), det om skötsam......i sina bästa år

Jensa