söndag 16 maj 2010

Vem ska Zlatan peta?

Det spekuleras i att Zlatan är på väg att lämna Barcelona. Skälen skulle vara att han inte trivs eller att en värvning av David Villa från Valencia skulle göra honom överflödig.

Klubbarna som påstås lämnat in intresseanmälan skulle vara Chelsea och Manchester City.

Vän av ordning kan ju då undra vem han skulle peta? Chelsea har världens kanske bästa och mest kompletta forward i Didier Drogba som flera år visat en mycket högre och jämnare formkurva än Ibrahimovic. De har dessutom Anelka som efter många år äntligen mognat till och levererar i klass med sin talang och utöver dessa ett antal toppforwards såsom Kalou. Jag har väldigt svårt att se Zlatan som en spelare i Chelseas startelva med den truppen.

Manchester City har visserligen ingen utpräglad targetspelare idag men det är ju inte Zlatan heller. Han har ju i och för sig lyckats med italienska tränare förut men frågan är hur han levererar mot Burnley i minusgrader i mitten av januari?

Jag tycker faktiskt inte han varit så dålig i Barca, däremot ojämn. Kunde han jobba mer med sin attityd och inse att i Barca är han en del, viktig men bara en del, av ett framgångsrikt maskineri tror jag att han absolut har en framtid där. De kommer vinna fler titlar än ligan ikväll, var så säkra.

Relaterat: Exp, Exp, DN, DN, SvD, AB, AB, AB.

Andra bloggar om , , , , .

1 kommentar:

Anonym sa...

Han hade ju definitivt petat Anelka.