torsdag 30 april 2009

Monas 1-majtal – exklusiv förhandsinfo

Eftersom jag tidigare visat talang som fjärrskådare har jag återigen ansträngt mig till det yttersta. För er som hellre åker till landet eller, som jag, lyckliggör en golfbana, än att höra Mona Sahlin på första maj kommer här hennes tal exklusivt för er, kära bloggläsare.
Dessutom är jag även är tankeläsare och avslöjar här inom parentes också vad hon tänker i samband med talet. Håll till godo!

Kamrater! (Säger vi verkligen så fortfarande?) Kamrater! Vi har återigen samlats här i solidaritetens namn för att manifestera och demonstrera för rättvisa och mot den sittande högerregeringen. (Sa jag inte så förra året också?)
Som ni vet befinner vi oss i den svåraste ekonomiska krisen sedan 30-talet och allt är de dumma borgarnas fel. (Att det är global finanskris behöver man ju inte nämna.)

Jag står här idag och lovar er förändring (Är inte det stulet från Obama?) till det bättre. Tillsammans med våra vänner i den röd-gröna oppositionen (Kommunisten Ohly som de tvingade mig att ha med och Miljöpartisterna som inte vill höja skatterna.) ska vi ta tillbaka initiativet i svensk politik och tillsammans ska vi visa att solidaritet och miljöoffensiv är en vinnande (men dyr...) strategi.

Jag uppmanar er alla att redan till sommarens EU-val visa vilken väg vi ska gå (Rösta in Ulvskog, för bövelen, så jag slipper henne i inrikespolitiken.) och rösta socialdemokratiskt.

Fatta varandras händer (Måste jag hålla i Wanja? Hur tolkas det?) och sjung "upp till kamp emot kvalen" (Önskar det var Eminem eller ThorLeifs istället.) för det är precis det vi ska göra, kamrater, vi ska ta kampen mot kvalen! (Hoppas promenaden med flaggorna går fort så jag kommer hem till soffan snart. En kaffe och en trekantig chokladbit kommer inte att sitta fel.)

Relaterat: AB, AB, Exp, Exp, Exp, DN, DN, DN, SvD, SvD.

Andra bloggar om , , , .

3 kommentarer:

Anonym sa...

Eminem eller ThorLeifs? När det finns Brusan... http://www.regeringen.se/sb/d/1328/nocache/true/a/4309/dictionary/true

peetatlahe sa...

:D bra sammanfattning, det är ju exakt vad hon kommer säga. Men jag har lite svårt att tro att hon kommer tänka "för bövelen", men det kanske är din egen försköning av det uttryck hon egentligen tänker på.

Dick Bengtson sa...

Oj, tänkte inte på Brusan. "För bövelen" får mig att tänka på gamla pilsnerfilmer som Åsa-Nisse eller Kronblom. Roliga då men inte längre, precis som socialdemokraterna...