söndag 12 april 2009

Meningslöst Twitter

Den senaste trenden inom nätverkande på Internet är att ”twittra”. Twitter är ett verktyg, en slags mikroblogg, där du med max 140 ord kan kommunicera dina tankar och göranden till den som gitter läsa.
Massor med kändisar twittrar, från politiker som Mona Sahlin och Tobias Billström till skådespelare som Johan Rheborg och wannabees som Alex Schulman. Om du vill kan du på Twitters hemsida boka upp dig och följa en eller flera twittrare via deras inlägg. Du blir en s k ”follower”.

Och vad får man då veta? Jo, att Patrik Ekwall tycker att ”snooze” på väckarklockan borde förbjudas, att Steffo Törnqvist nyss köpt en gitarr eller att Annika Lantz käkat gammal pasta till lunch. Intresseflagg!

Jag tror det här är en dagslända trots att Google (eller var det Microsoft?) sägs förbereda ett miljardbud. I så fall är det bara att uppmana ägarna till Twitter att ”Take the money and run”.

För något mer meningslöst får man nämligen leta efter. Jag vill kunna läsa människors tankar till punkt, inte snuttifierat och begränsat till 140 ord eller kunna se bilder som illustrerar dessa tankar.

En blogg är något helt annat som inte begränsar författaren vare sig i ord eller i bild utan ger möjlighet att tala till punkt. Som den här...

Relaterat: Expr, DN, SvD.

Andra bloggar om , .

5 kommentarer:

Margareta T sa...

Visst är det fördelar med att kunna skriva till punkt. Sen får man väl hoppas att bloggarna läser ända till punkt!

Liselotte sa...

Instämmer helt med båda: 1. kommunikation värd namnet måste få ta lite tid, (läs: tecken här),2. min förhoppning är att bloggarna också läser hela inslaget. Är inte Twitter en liten "grej" som provas för att tekniken gör det möjligt? Eller så är jag för gammal för detta. Föredrar bloggen.

Anonym sa...

Twitter är stort därför att det visade sig räcka med 140 tecken för att nå den uppmärksamhet som önskades. Där har ni något ni inte verkar förstå.

Dick Bengtson sa...

Att man kan nå uppmärksamhet som s k kändis stämmer säkert. Betyder det att målgruppen är samma människor som läser Se & Hör?

Anonym sa...

Har läst betydligt intressantare inlägg på 140 tecken än någonting ovan. Kärnfullhet är en dygd.