fredag 24 april 2009

Valet närmar sig

Idag är det exakt fyra månader sedan julafton. Tiden rinner iväg lika snabbt som Socialdemokraterna tappar mark i diverse opinionsmätningar. I juni är det val till EU-parlamentet och snart är vi inne i valåret 2010.

Som jag sagt tidigare, mätningarna ska alltid tas med minst två nypor salt, det är på valdagen det avgörs, så det gäller att hänga i.
Partisekreterare Schlingmann (fotograf: Emilia Öije) är väldigt aktuell idag och uttalar sig bl a om hur viktigt det är att inte bli defensiv i sin politik, trots att mätningarna är positiva.

Jag tror han har alldeles rätt i det fallet, även om jag som fotbollsälskare kan uppskatta ett italienskt försvarsspel som täpper igen och krymper ytorna för motståndarna. Det räcker inte med att vi inom Alliansen visar att vi klarar av att styra även i motvind utan vi måste också visa vad vi vill göra framöver. Förr eller senare vänder den ekonomiska vinden och när vi hissar spinnakern är det viktigt att kurs och vägval är klara.

I min kommun Tyresö har denna process bara börjat, vi kommer under det kommande året att presentera många tankar och idéer hur vi vill utveckla vår fina kommun utan att tumma på den strikta ekonomistyrningen som jag är helt övertygad om att våra väljare uppskattar.
Ett exempel är utvecklingen av Nybodaområdet där vi under hösten kommer att presentera en plan där både skolan och idrottshallen med omgivningar kommer få en rejäl ”make-over”.

Efter det kommer vi successivt att presentera offensiva förslag inom alla kommunens olika ansvarsområden. Alliansen med Moderaterna vid rorkulten är något att hålla i när krisens vågor sköljer över oss, det ska medborgarna veta.

Och förresten om de s k småpartiernas roll, för att segla en båt effektivt behövs inte bara skeppare och rorsmän, trimmare, fördäcksgastar och skeppskockar är minst lika viktiga för framgång.

Relaterat: DN, DN, AB, SvD, Exp, Exp.

Andra bloggar om , , .

Inga kommentarer: