lördag 4 april 2009

Störst eller bäst?

Enligt en opinionsundersökning från Demoskop är nu mitt parti, moderaterna, landets största och har passerat Socialdemokraterna. Det får vara hur det vill med det, val ska vinnas på valdagen och mätningar ska tas med en stor nypa salt, men det leder in på några reflektioner.

Socialdemokraterna har ridit länge nog på arvet efter Per-Albin Hansson och Tage Erlander samt på de givna rösterna från en stor majoritet av LO-medlemmarna.
Människor är inte dumma, de inser att det krävs ständig utveckling och att det som var bra för 30 år inte nödvändigtvis är bra även idag. Dessutom har allt fler LO-medlemmar förstått att det inte är helt givet att (S) är det bästa alternativet för dem. Tiden när det nästan vankades gruppstryk på ett bygge eller en industri om man ifrågasatte Partiet och Partiets politik är förbi.

För oss moderater gäller det att fortsätta på den inslagna vägen och motsvara det förtroende som väljarna har, inte förivra oss med kortsiktiga ekonomiska utspel, och jobba vidare med en långsiktigt hållbar ekonomisk politik.
Det viktigaste är nämligen inte att vara störst. Är man däremot bäst så blir man snart även störst och den vägen är mycket bättre.

Relaterat: AB, AB, DN, SvD.

Andra bloggar om , , .

Inga kommentarer: