måndag 25 februari 2013

Inspel till Maramö

Alliansens partiledare håller idag och imorgon ett möte i Annie Lööfs hemby, Maramö. Av mediabevakningen att döma är mötet redan en PR-framgång.

Agendan för mötet är inte offentlig, men sägs handla om organisatoriska frågor inför valet 2014.
Ett gemensamt konvent före valet är i alla fall redan bestämt. Det blir intressant att se om hr Löfven kommer bjuda in till något liknande, så att väljarna vet vilka alternativ de har att välja på.

Det kommer förmodligen inte att presenteras så många nya förslag i anslutning till mötet på ”Camp Maramö”, men vad jag skulle vilja se på lite sikt är till exempel:

En ambition att sänka arbetsgivaravgifterna överlag. Trots sänkt bolagsskatt så är det fortfarande för dyrt att anställa.

Ett RIT-avdrag addera till ROT och RUT. Att behärska IT blir viktigare för alla samhällsgrupper och alla sätt att öka kompetensen är bra och välkommet.

Ett förslag att höja nivån i de s k maxtaxorna för barn- och äldreomsorg. Alliansen tar i de flesta andra fall ett bra ansvar för samhällsekonomin och borde göra så även i det här fallet. Eftersom kostnadsökningarna överstiger indexuppräkningen i maxtaxesystemet risker det att erodera kommunernas ekonomi. Att bara 5 % av kostnaderna för hemtjänsten finansieras med avgifter från brukarna, kommer tyvärr inte hålla i längden.  Vi måste våga ta även i de obekväma frågorna. Det är att ta ansvar.

Maramö förresten, låter inte som en idealisk flickvän, precis…

Relaterat: AB, AB, DN, DN, SvD, SvD, SvD.

Inga kommentarer: