lördag 22 oktober 2011

Bra beslut, M

En enig partistämma hos Moderaterna sa igår nej till kvotering av kvinnor till bolagsstyrelser. Ett mycket bra beslut, tycker jag.

Självbestämmande över sitt liv, sin kropp, sina pengar och sina åsikter är några av de absolut viktigaste skälen till att jag engagerat mig i just Moderaterna.

När nu partistyrelsen, av någon outgrundlig anledning, fått för sig att föreslå en öppning i det nya idéprogram som antogs, gick man ordentligt på pumpen.

Vi som politiker ska inte bestämma hur ett företags ägare ska styra sitt bolag. Om man inte inser att människor med olika bakgrund, erfarenhet och även kön, tillför ett mervärde till bolagets utveckling, så får man väl skylla sig själva. 
Ingen lag ska tvinga dem att göra på det ena eller andra sättet. Dessutom är det få kvinnor som vill bli kvoterade bara för att de är bara det, och inte för att de tillför något. Kompetens, till exempel.

Det finns nog med politiker i Sverige, och Tyresö, som vill skriva bolag och organisationer på näsan hur de ska utse sina representanter i olika sammanhang. Det känns bra att Nya Moderaterna inte tillhör dem!

Relaterat: DN, DN, SvD, SvD, Exp.

Inga kommentarer: