söndag 16 oktober 2011

Nu tar vi cupen istället!

Tyresö FFs allsvenska damlag har sammantaget gjort en mycket bra säsong. Att etablera sig i toppen av serien, och ända fram till sista omgången ha chansen till guld är en mycket bra prestation.
Den prestationen får vi inte glömma, trots att tjejerna inte tog chansen som uppenbarade sig med två omgångar kvar. Två segrar och guldet skulle vara klart.

Jag såg sista matchen mot Torbjörn Nilssons Göteborg på plats, och kan bara gratulera Torbjörn och tjejerna till en välförtjänt seger. Tyvärr klarade inte Tyresölaget att leva upp till pressen den dagen.

Min matchanalys säger att TFF saknade två saker. För det första en targetplayer att spela upp bollen på, som håller i tills man hunnit flytta upp laget för att anfalla med fler spelare. Att nästan alltid anfalla i djupled blir lätt att läsa för motståndaren. Göteborg hade en sådan i planens bästa spelare, Sara Lindén.

För det andra saknade man, i denna match i alla fall, en ledare i laget som kunde gå före i ord och handling för att få med sig laget. Såvitt jag kunde se, och höra, var det ingen som tog den rollen. Kanske Caroline Seger, som kommer till nästa säsong är den ledargestalt som behövs på planen?

Nu är det bara att glömma de sista två matcherna och ladda om till cupfinalen 29 oktober. En segerbuckla där och tjejerna kan gå till vintervila och försäsongsträning med gott självförtroende.

Relaterat: DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, Exp, Exp, AB, AB.

Andra bloggar om, , .

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vinner Hammarby kvalet? Sollentuna U vann Stockholm Cup
/ Jensa

Dick Bengtson sa...

#Jensa# Nu finns ju faktiskt chansen att Hammarby klarar sig utan kval, men ekonomiskt vore ett fullt Söderstadion inte fel (förutsatt att man vinner, såklart).

Men, ett kval är ett kval och fram till nu har väl Bajen minst av allt visat prov på kompetens och självförtroende, så f-n vet...