söndag 9 oktober 2011

Avgå inte, Juholt!

Håkan Juholt har fått för mycket i ersättning för sin övernattningslägenhet i Stockholm. Eftersom han sambo också bor där, borde han bara fått halv ersättning.

Juholt tvingas nu betala tillbaka samtidigt som en åklagare sak undersöka om det något brott är begått.

Håkan Juholt själv förnekar alla anklagelser om bedrägeri, men erkänner att han gjort ett misstag.

Den stora frågan är nu om han känt till regelverket och även fått det påpekat för sig, vilket vissa hävdar, och ändå fortsatt att kvittera ut bidrag, eller om det är just ett klantigt misstag.

Oavsett vilket finns det några som borde ha dåligt samvete idag. Den socialdemokratiska valberedningen som inte kollade upp Juholt in i märgen innan man förde fram honom som kandidat. 
Men självklart även partikansliet, med Carin Jämtin i spetsen, som uppenbarligen inte lärt sig tillräckligt om effekterna av ett mediedrev, och kollat alternativt hjälpt honom med de administrativa rutinerna.

Jag kan förstå att han har haft mycket annat i tankarna. 
Först skulle han visa upp sig som nyvald och handlingskraftig i alla möjliga sammanhang. Sedan skulle han och parhästen Waidelich snickra ihop en trovärdig budget, göra om samma budget efter intern kritik och sedan dementera att det inte fanns någon osämja i den egna riksdagsgruppen. 
Det är klart att han inte haft tid att läsa tråkiga bestämmelser eller dubbelkolla att blanketter fyllts i korrekt.

Spekulationerna haglar om vad som händer ifall han kan beslås fara med osanning när han hävdar att han inte känt till bestämmelserna.

Jag för min del till hoppas att han, oavsett svaret, inte avgår. En bättre motkandidat i valrörelsen 2014 till Fredrik Reinfeldt, kan man inte tänka sig...

Och ikväll när SVT sänder partiledardebatt sitter han och Ohly hemma i sandlådan för att de inte vill stå på samma sida som den dumma Jimmie. Man tar sig för pannan!

Relaterat: AB, AB, AB, AB, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, Exp, Exp.


Bloggkollegor i samma ämne: Böhlmark, Westerholm, Kjellberg, MMK, Högberg.

3 kommentarer:

Din blogg i ankdammen sa...

Håkan Juholts blotta närvaro i valet 2014 kommer att ge Alliansen en promenadseger.

noctivagus sa...

Nej 7000st toblerone är ju inget. En jättebra kandidat som visar hur bidragspolitik ska skötas.

Anonym sa...

Kicka Juholt och låt han återgå till kommunpolitiken vilket han förhoppningsvis behärskar bättre. Välj sedan Mikael Damberg. Hur det var möjligt att INTE välja Damberg från första början är för mig en gåta.
Redan innan det här uppdagades var Juholt en vandrande katastrof. Utsikterna för att han inte kommer att klanta till sig igen är mikroskopiska.