fredag 5 juni 2009

Ska Zlatan rösta?

Valrörelsen, om man nu kan kalla den det, inför EU-valet är inne på slutspurten. På söndag är sista dagen att lägga sin röst. En annan lika intressant tilldragelse är Sveriges VM-kval mot Danmark på lördag.

Slår man ihop dessa så landar man osökt i nyckelfrågan: Ska Zlatan rösta och i så fall på vilket parti? Låt mig spekulera lite i ämnet med glimten i ögat.

Eftersom han skjuter bra med både höger och vänster så får man ingen vägledning därifrån. Han är i högsta grad internationell med föräldrar från två länder, spel i Sverige, Holland och Italien så troligen är han för internationell samverkan över gränserna. Då faller de som är EU-fientliga bort, d v s Vänsterpartiet, Junilistan och till viss del Miljöpartiet.
Eftersom han själv är ett exempel på arbetskraft som rör sig över gränserna är han säkert positiv till den svenska modellen och inte rädd för att ge lettiska arbetare möjlighet att arbeta i Sverige. Där föll sossarna bort.
Zlatan är ju uppväxt i staden och även om Centerpartiet försöker få bort stämpeln av landsortsparti så faller de nog bort på det liksom KD som med sin konservativa familjesyn inte faller honom på läppen. Han lever ju i synd med sin flickvän och har dessutom flera barn.

Då återstår två partier, Folkpartiet och Moderaterna. Zlatan får sannolikt sin jättelön i euro vilket talar för FP som är tydligast för EMU men eftersom hans nya lyxvilla ligger i Limhamn som säkert domineras av Moderater så är det viktigare att hamna på samma nivå som sina nya grannar. Dessutom tror jag att han vill ta ett hårdare grepp över den gränsöverskridande brottsligheten. Slutsatsen blir alltså att Zlatan röstar på Moderaterna! Någon som blev förvånad?
Om han röstar överhuvudtaget kanske hänger på resultatet i matchen så heja på Sverige!

Piratpartiet kanske någon undrar? Om det något han är så är det bestämd och vet vad han vill, det vet ju inte piraterna, så där föll de...

Relaterat: AB, AB, Exp, Exp, DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD.

Andra bloggar om ,,,, ,.

3 kommentarer:

SBJ sa...

Skulle väl faktist säga att vi mycket väl vet vad vi vill. Iallafall vet jag vad jag vill uppnå genom Piratpartiet. Bevarandet av dom grundläggande demokratiska värderingarna.

Integritet, yttrandefrihet, budbärarimmunitet och rättssäkerhet.

Något som dom existerande i majoritet allt för lättsinnigt, nästan ivrigt, vill göra sig av med.

Men för all del, den som tycker det är ok att bli godtyckligt övervakad i alla sina förehavanden, den som anser att man ska vara skyldig tills man bevisat motsatsen om man anklagas för ett brott, och är för godtycklig censurering av internet, då ska man absolut rösta på S, M eller något av deras lakej-partier.

Dick Bengtson sa...

#SBJ# Jag hör vad du säger. Yttrandefrihet, förstår inte riktigt kopplingen?
Däremot noterar jag att varken du eller andra pirater som kommenterar mina inlägg har en susning om vårdvalet, gränsöverskridande brottslighet, klimatfrågan eller jobbfrågan. Det tycker jag talar för sig själv.
Zlatan genomskådar nog det...

Ekholm sa...

De kritiska rösterna vill väl inte direkt TA BORT det internationella samarbetet. Ganska oseriöst att säga så. Istället vill de se till att EU inte får för mycket makt över Sverige. Det är väl bra att det finns kritiska röster.