lördag 6 juni 2009

Rädda pojkar

Det sägs att ”Rädda pojkar får inte kyssa vackra flickor”. I kvällens förlust mot Danmark stämde uttrycket på pricken. Visserligen kan man inte säga att Kim Källström var rädd när han tog straffen blixtsnabbt istället för att samla sig. Han kanske var rädd att Zlatan skulle ta den för honom, det har ju hänt förut som bekant. Men i övrigt...

Andreas Isaksson utstrålar rädsla. Rädsla att gå upp i höjddueller trots sin längd och rädsla varje gång försvararna spelar hem till honom på fötterna. Dåligt tillslag och dålig riktning. Dessutom får han ta på sig minst halva målet. Visserligen gör ”Åshöjden-Micke” en riktig pojklagstavla men en målvakt med auktoritet talar om för honom att han kan släppa ut bollen, det vet alla som spelat försvar högre upp än division sex.
Ge Alvbåge chansen mot Malta, sämre kan det knappast bli.

I övrigt fanns det inte mycket att vara glad åt, möjligen bröderna Elm. Rasmus gjorde sitt och Victor svarade för ett piggt inhopp.

Resten av laget var fullt av rädda pojkar, inklusive den berömda Zlatan. Den ende som försökte utmana sin dansk var överstegs-Chippen och han blev ju som bekant utbytt först av alla. Danmark vann rättvist och det är bara att gratulera Morten Olsen till en taktisk triumf.

Det är dags för ett generationsskifte nu. Ut med Mellberg, Nilsson, Andersson (såg inte att han var med förrän han blev utbytt), Svensson och Henke. In med Granqvist, Petter Andersson, Harbuzi och några till så bygger vi framåt istället.

Relaterat: AB, AB, DN, DN, Exp, Exp, Exp, SvD, SvD.

Andra bloggar om , ,.

4 kommentarer:

Hazhar sa...

Harbuzi, absolut!

Argus sa...

Absolut viktigast, tror jag: ut med Lagerbäck! Borde varit gjort för länge sedan! När 17 ska Svenska Pajas-förlåt-fotbollsförbundet sätta in en riktig tränare med meriter att chefa för landslaget, i stället för GIH-dropouts?

Dick Bengtson sa...

#Argus# Kan hålla med dig men samtidigt får man inte glömma att Lagerbäck har väldigt fina kvalmeriter.
Att han sedan inte lyckats i själva slutspelen kan ju faktiskt bero på att vi inte har bättre spelare i vårt lilla land.

Vem tycker du vi ska ha istället? Någon rutinerad som Svennis eller ska vi satsa på en yngre förmåga som Roland Nilsson eller Magnus Haglund?

bloggare på icedaniel.se sa...

Är Roland Nilsson än yngre förmåga ? Då kan du loka gärna satsa på jultomten !