lördag 6 juni 2009

Dags för Sebastian Larsson

Idag smäller det, VM-kval mot Danmark. Får vi inte tre poäng med oss så är dörren till Sydafrika i praktiken stängd.
Av det man kunnat ana sig till via media kommer Lagerbäck inte bjuda på några sensationer i sin startelva. Rasmus Elm, Anders Svensson, Kim Källström och Chippen kommer troligen att starta på mittfältet bakom Zlatan och Henke. Safari, Mellberg, Majstorovic och Micke Nilsson framför Isaksson.

Jag hoppas jag har fel, åtminstone på två positioner. I mitt tycke borde Sebastian Larsson komma före Rasmus Elm och definitivt före ”överstegs-Chippen” som inte levererat på flera år i landslaget. Sebastian Larsson däremot har aldrig gjort bort sig, har en härlig högerfot, brittisk defensivlusta och är säkert tillräckligt elak för att kunna hjälpa till mot Danmarks psykopat Poulssen. För vem ska annars göra det, svärmorsdrömmen Svensson?

Även Micke Nilsson känns fel även om hans ”Åshöjdenskarriär” från division sex till landslaget visar att man aldrig ska ge upp. Lagerbäck, du är inte Blåbärskungen, ta ditt förnuft till fånga och släpp in Adam Johansson på ena ytterbacken så blir det smörrebröd till vickning!

Relaterat: DN, DN, DN, SvD, SvD, AB, AB, Exp, Exp.

Andra bloggar om , ,.

Inga kommentarer: